2021-06-21
2021年6月10日 星期四今日難得同老婆一齊早收工,可以出銅鑼灣悠悠閒閒咁行下街,度過倒數既二人世界行到有啲攰攰地,就入咗去呢一間餐廳食下野,休息一下幸好餐廳都唔算太多人,等左一陣間就有位坐,餐廳係以先點餐付費,後入座既方式運行,所以要預先諗咗食乜嘢先入去餐廳嘅凍櫃擺滿咗好多各式各樣嘅蛋糕同牛角包,全部都好精美,完全唔知揀邊一款好,最後我同老婆每人決定各要一款牛角包加一件蛋糕share食,咁就可以嘗試多啲唔同嘅款式價錢$200有找,有兩個牛角包同三件蛋糕,銅鑼灣來講感覺都唔算太貴首先呢一個係我要嘅意式朱古力吉士牛角包,一切開裏面就有好多朱古力吉士流出嚟,同出面既酥皮牛角包一齊食,味道啱啱好,唔會太過甜蛋糕方面有米蘭芝士蛋糕,每一啖都充滿芝士嘅濃郁香味,感覺幼滑,食完之後唔會覺得太過膩呢一個蛋糕係我最推薦嘅,紅莓慕絲蛋糕,味道酸酸甜甜,夠晒醒神,配合埋一杯茶既話,真係可以嘆足整個下午最後仲有呢個椰香朱古力蛋糕,無諗過會充滿椰香味之餘,同朱古力又咁夾,師傅將朱古力蛋糕整得層次分明,用椰絲醬代替忌廉,竟然誕生左味道唔錯既製成品其實有時悠閑咁食下蛋糕抖返一日都真係唔錯
行到有啲攰攰地,就入咗去呢一間餐廳食下野,休息一下
其實有時悠閑咁食下蛋糕抖返一日都真係唔錯