2021-11-11
平日放假帶阿媽做文青一天,喺上環繁華嘅街道,小店Cafe 十分適合食個悠閒早餐。一入到餐廳,職員十分友善,問我們堂食或外賣。揀咗個靚位,揀完食乜之後行去收銀點餐。環境都十分優美,木系裝飾,我鐘意。食早餐當然要試下signature breakfast, 十分驚喜,每一件都食得岀用心製作,腸仔和煙肉都煎得好香,一啲都唔油膩,牛角包都好鬆軟,軟林林暖笠笠好好食。開心同阿媽一齊黎,可以同佢一人一半,試埋佢揀的Parma ham Big Benedict. 個醬整得超好食,配Parma ham 超好香,我忍唔住兩三啖就已經食晒.黎到cafe點可以唔叫咖啡,杯 latte 都好香咖啡味,奶同咖啡嘅比例剛剛好。我當然要凍飲啦,Golden Lemon Fizzy, 賣相已經好吸引,一飲落口十分有驚喜,有汽汽水配上楓蜜加上檸檬, 十分清新。好彩嚟得早,食完之後12點幾都已經好多人。
好彩嚟得早,食完之後12點幾都已經好多人。