2018-07-07
今日肥髀畢業典禮後放學,同同學食完午餐,佢想食雪榚(著住件畢業袍戶外影相的確幾熱)帶佢去時代廣場呢間甜品店,在商場走道邊嘅開放式櫃臺放埋桌椅,可以堂食,當時滿座, 等咗5分鐘有客人走,等位時先叫肥髀睇定餐牌,餐牌圖文並茂,食物選擇都幾多,揀好再去落單!$80幾蚊都可以用信用卡,比錢攞票等叫號碼,自助攞去座位!Cappuccino($38)紙杯熱咖啡,加了紙圈唔辣手,咖啡無拉花,奶泡幾滑,咖啡本來落單加了一份咖啡,可能店員聽唔到,好在咖啡味都夠濃,回甘解膩,夠熱咖啡味好香!芒果沙冰雪榚($44)肥髀食,賣相簡單,透明膠杯,放頂嘅芒果意大利雪榚稔身,香甜芒果味,味道偏甜,無咗酸味平衡,沙冰淺黃色,芒果味唔假,微甜清爽,沙冰打得滑!好味!落單女店員有禮斯文,我第一次幫襯,佢會講解清楚(攞住張收據講解要叫票據上嘅號碼)佢當然唔知我第一次,即係佢會唔怕煩,當每個客人都唔知流程照講,幾窩心!望住商場中庭嘅人流上上落落,舒服地享受一份甜品
望住商場中庭嘅人流上上落落,舒服地享受一份甜品