2005-10-05
放假無乜野做, 走黎食個tea. 三十幾度高溫之下, 都係坐室內喇. 由於係假期, 所以都幾多人, 不過都唔駛等位.先叫個tea set ($38), 我既係羊肉中東包, 雖然有唔少蔬菜, 但食落都係乾左d, 羊肉亦做得唔好食, 整體一般. 朋友既牛肉墨西哥薄餅配沙律, 望落d材料同我果份差唔多既? 據報ok. 跟餐果杯紅豆冰意外地好味, 紅豆煲得夠腍又唔會爛晒.雖然係下午四點幾, 但其實係當日第一餐, 意猶未盡之下再叫多個炸蠔拼薯條. 炸蠔外層比較硬, 但入面都幾juicy, 算係咁啦. 薯條係我鍾意既闊身果種, 不過炸得唔夠香脆. 啤酒好似$18枝, 幾抵, 叫左隻德國啤(好似叫valtis咁上下), 味道偏苦.以果度環境同價錢黎計, 都算食得過. 飲飲食食, 咁又過左個下午.