2021-10-17
又係將軍澳南搵食時間🥳我地見到seoulmate 門口嘅麵包公仔咁得意都俾佢吸引咗🍞之後又覺得午市套餐幾抵食就入去試吓.🌟韓式醬油燒腩肉拌飯配溏心蛋 ($64)拌飯好大碗 而且有齊青瓜絲🥒、紅蘿蔔絲🥕、芽菜、腩肉、紫菜同埋溏心蛋🥚 非常豐富我地最鐘意呢個腩肉 肥瘦適中 一口咬落去仲散發出啖啖油香味🤤.🌟海鮮豆腐湯配飯 ($68)呢個豆腐湯可選擇辣或唔辣 我地因為怕辣所以揀咗唔辣🤭海鮮豆腐湯用料非常豐富有蝦🍤、帶子、八爪魚、金菇,豆腐、紅蘿蔔、白蘿蔔海鮮非常新鮮而且爽口彈牙至於湯底就有非常濃郁海鮮及蘿蔔味 夠晒鮮甜.🌟炸雞和紫菜飯卷配薯條 ($80)炸雞有成六、七件 份量都好多 就算係大食嘅朋友都夠食😋而且炸到卜卜脆 雞肉仲好Juicy加埋少少辣醬汁就更加惹味😙紫菜飯卷都有五件 味道唔錯仲加埋一大堆熱辣辣嘅薯條🍟.午餐仲包埋餐飲 我地就飲左柚子薑茶、韓山什梅茶同埋檸檬茶☕️.🌟榛子脆多士方塊 ($88)午餐再加甜品有八折優惠咁抵食我哋當然會加多個甜品😍麵包切成方塊再用左牛油焗到外脆內軟面頭仲有榛子cream🌰另外香蕉片🍌上面仲有啲焦糖味 味道好豐富好適合做飯後甜品.餐廳好闊落 而且門口仲有
之後又覺得午市套餐幾抵食就入去試吓
🌟韓式醬油燒腩肉拌飯配溏心蛋 ($64)
🌟海鮮豆腐湯配飯 ($68)
呢個豆腐湯可選擇辣或唔辣 我地因為怕辣所以揀咗唔辣🤭
海鮮豆腐湯用料非常豐富
有蝦🍤、帶子、八爪魚、金菇,豆腐、紅蘿蔔、白蘿蔔
海鮮非常新鮮而且爽口彈牙
至於湯底就有非常濃郁海鮮及蘿蔔味 夠晒鮮甜
🌟炸雞和紫菜飯卷配薯條 ($80)
炸雞有成六、七件 份量都好多 就算係大食嘅朋友都夠食😋
而且炸到卜卜脆 雞肉仲好Juicy
加埋少少辣醬汁就更加惹味😙
紫菜飯卷都有五件 味道唔錯
仲加埋一大堆熱辣辣嘅薯條🍟
🌟榛子脆多士方塊 ($88)
午餐再加甜品有八折優惠
咁抵食我哋當然會加多個甜品😍