2015-10-31 246 瀏覽
一直都想試呢間咖啡店,門面好簡潔,黑白色型格,店內桌椅雖然唔成套,卻統一地型格,其中一個角落用木桌椅,加上小朋友畫嘅畫,好小朋友!又唔會同其他型格傢私唔夾!先去收銀處落單,店內唯一嘅女店員好親切,會耐心解答我嘅問題,例如介紹下食物,會講明無套餐等,之後坐低等,喜歡兒童角,既然無兒童爭,坐低靠牆一面,可以感受到陽光,感覺舒服!食物選擇唔多,都係麵包西餐之類,黑板寫晒出來!食物都要耐心等待,10分鐘先來三文治,再等多10分鐘先來咖啡,相隔太遠,食晒三文治先來飲品!調控上可以好點!Smoked Salmon Sandwich($48)麵包外脆內鬆軟,而且好厚,但餡料太少,煙三文魚只有一片,太薄無乜口感,而且有微腥味!一般!火箭菜爽口,拌碟沙律以甘味火箭菜同紫生菜為主,加啲酸味車厘茄,醋汁清爽酸味開胃!幾好!Flat white($37)拉花靚,咖啡香,易入口!而且夠熱,飲到尾都熱!奇怪係咖啡係店員上,但啡糖就放在收銀處,又要自己出去攞!比較奇怪!慢慢食完,走時店員提我,呢間店將會改名,因為之前嘅老闆兼店員態度差,得罪好多客人,我亦向佢提議,無套餐都可以點選食品,就能夠用優惠價點杯咖啡!咁客人

一直都想試呢間咖啡店,門面好簡潔,黑白色型格,
店內桌椅雖然唔成套,卻統一地型格,
食物選擇唔多,都係麵包西餐之類,黑板寫晒出來!

Smoked Salmon Sandwich
三文魚太薄
Flat White
咖啡糖

慢慢食完,走時店員提我,呢間店將會改名,因為之前嘅老闆兼店員態度差,得罪好多客人,我亦向佢提議,無套餐都可以點選食品,就能夠用優惠價點杯咖啡!咁客人就可以自配套餐!佢好親切咁回應!睇得出佢有心改善!

悠悠閒閒一餐!
2015-10-23