2021-06-21 55 瀏覽
相約咗兩位閏蜜係星期日去食tea傾吓偈,於是揀咗一個交通都算方便嘅Mamaday Studio。佐敦A出口行兩分鐘就到, 地點都好方便。首先係門口有一幅對聯,驟眼睇真係會眼花,但玩味十足又抵死嘅句子先係Mamaday嘅style😆然後要係地下嘅收銀處落order俾錢,再自己拎嘢食上樓上cafe,搵位、清垃圾全自助我哋叫咗兩個食物「好好食牛角包」$68 同埋 「精選蛋糕」$48 share食。因為牛角包係即場烘熱,所以要等10分鐘, 搵到位坐低冇耐又要落樓去拎食物。雖然牛角包係脆脆地, 蕃茄都好juicy,但$68一個牛角包對我嚟講真係有d貴😰至於當日嘅精選蛋糕係朱古力蛋卷,食落有少少士多啤梨味,蛋糕都濕潤好食嘅飲品方面,因為當日超級熱,我哋3個都叫咗3杯凍飲消暑。分別係「宇治抹茶牛奶」$48,「豆腐豆腐咖啡」$48 同埋一杯凍嘅Americano $36宇治抹茶牛奶用咗知名嘅京都小山園嘅抹茶粉,我嘅抹茶控閏蜜話抹茶味好香,味道甘甘地好好飲,又唔係好甜豆腐豆腐咖啡就係咖啡上面有一球豆腐雪糕,淡淡嘅豆腐味慢慢咁滲出嚟,又有得飲又有得食雪糕,真係唔錯!夏日炎炎飲呢個真係一流😆👍星期日比較多人

星期日比較多人,要係兩層樓不斷來回搵位花左d時間。最後我哋3個坐咗係樓梯口,咁樣反而唔洗同隔離枱咁近,傾偈都幾啱。Cafe有戶外露台,好啱各位打卡影相。不過作為貓痴嘅我, 戶外露台都唔及cafe嘅兩隻貓貓吸引~兩隻貓貓係cafe入面放養,可以周圍走嚟走去,大家出入時都要記得落閘,如果唔係貓貓好易離家出走🤯
題外話/補充資料: Mamaday studio嘅營業時間到18:00,想去嘆咖啡嘅朋友記得要就返時間~
2021-05-23
  • 豆腐豆腐咖啡