2024-08-19
今日趁住假日就嚟食個悠閒嘅Brunch☀️ 呢間意大利餐廳裝修非常有品味🎨寫真掛晒畫作同埋仲有紅酒櫃😛感覺特別有情調❤️ 半自助午餐除左主菜仲有自助嘅沙律吧🥗豐富得黎味道好高質🤩 啱曬行商場之前食個午餐⭐️ Salad Bar 🥬沙律包份量都好豐富除咗有新鮮嘅蔬菜🥒都有啲意大利特色嘅前菜🇮🇹例如Caprese Salad既水牛芝士配上蕃茄好清爽🍅 Quinoa Salad又有滿滿營養💪🏻仲有唔同嘅Cold Cuts配上芝士🧀⭐️ Soup of the Day 🍲今日嘅洋蔥湯有種法式嘅感覺🇫🇷洋蔥味濃郁加上有點焦香嘅味道好有層次🧅入口整體好Creamy🧡⭐️ Roasted Spring Chicken with Rosemary Sauce 🍗春雞燒過仍然保持住肉質唔乾🐔入口口感好嫩滑配上Rosemary Sauce既香氣層次十足🍀⭐️ Charcoal Grilled Australia Prime Sirloin with Black Pepper Sauce 🥩西冷嘅火候煎得啱啱好🔥鎖住咗肉汁😚輕輕用黑椒汁調味已經食得出肉味嘅新鮮🌶️⭐️ Dessert of the Day 🍰甜品同樣有質素
甜品同樣有質素🩷輕盈帶點柚子嘅感覺🍊清新度岩岩好
⭐️ Les Allees De Cantemerle, Haur Medoc 🍷
兩杯House Wine既水準都好有驚喜🥰 白酒輕易入口而且帶點花香好清爽🌷另一杯黎自法國嘅紅酒入口就比較醇厚🇫🇷帶點雲呢拿嘅香氣好有層次🍼