2019-11-21
處身於酒吧街嘅轉角,平日下午去,寧靜嘅感覺好似置身台灣內街,連播既音樂都好有taste!我哋hea咗成2個鐘🤣—————————————————🔹北京填鴨包餐 ($76) 〔 跟薯條及任選飲品 〕🔹牛油果軟殻蟹紫菜包餐 ($98) 〔 跟薯條及任選飲品 〕..我哋去到仲有下午茶,不過太肚餓所以照叫lunch~每個餐都會跟薯條,仲有不限價錢任揀飲品,其實好抵食!.第一次將填鴨放入個漢堡入面🤣不過同刈包原理好似,唔會有伏😬個包都算大個,因為啲餡好多,所以無可能一啖咬落去!個包係牛油軟包,平時小pin好怕食唔實在嘅空氣包🤪但呢個烘過之後咬落熱辣辣又脆,上面個層仲會好似入口即溶🤯甜甜地咁都幾特別又好食!入面有青瓜、甜醬、烤鴨肉同青葱絲,真係食緊填鴨咁架!好rich又好夾呀!👍🏻.軟殻蟹包好有份量,成整過塞係包入面,咬落好香口,入面夾住生菜、牛油果同紫菜沙律醬,所有嘢擺埋一齊估唔到又幾正!牛油果令到個包好似fresh咗咁🥑🍔.薯條係幼身,但仲見到薯皮,感覺新鮮。嘢飲全部都又靚又出色,蜜糖鮮奶好順口,Lemonade唔過甜又大大杯,勁Like!🥤.🤡: 小人嘅時候,環境真係一流,大家可以避開人潮
—————————————————
🔹北京填鴨包餐 ($76) 〔 跟薯條及任選飲品 〕
🤡: 小人嘅時候,環境真係一流,大家可以避開人潮去呢~