2023-04-17
依家真係好,pancake店無處不在,連喺山頂都竟然可以食到🤗不過黎PHI Coffee & Pancake當然唔止淨係食pancake咁簡單啦,仲有好多唔同種類選擇,因為佢仲係一間西餐廳Cafe,同埋有咖啡飲㗎。而山頂呢一間嘅裝潢係一間非常悠閒嘅文清風cafe。明太子醬三文魚籽意粉🍝鮮甜嘅帶子,香氣濃郁黏口嘅忌廉包住彈牙嘅意粉,鹹香味辣嘅味道,簡直令到口味昇華。巴馬火腿吐司🍞香脆鬆軟嘅吐司配埋喊度適中嘅巴馬火腿,牛油果溶上面加咗啲辣椒粉,令到嗰個口味非常之特別,因為我哋平時多數都係落海鹽同埋黑椒,但係原來落辣椒粉個口味係咁一流㗎。經典英式伯爵茶梳乎厘飯後點可以少得甜品?定時定候佢哋都會轉唔同嘅梳乎厘,香氣濃郁嘅英式伯爵茶味道嘅疏乎厘入口即溶,好似一陣風咁樣,配埋麻薯仲有香氣十足嘅蛋糕仔,加埋奶味濃郁嘅雪糕🍦同cream添,但係都唔會甜到漏,甜度適中,食晒成個都唔會好滯好漏。新鮮橙汁新鮮清甜橙汁。Godiva朱古力🍫酒咖啡50 mL嘅Godiva朱古力酒配埋佢嘅牛奶咖啡,再加埋少少朱古力醬,飲完即刻可以成個放鬆晒。
pancake店無處不在,
連喺山頂都竟然可以食到🤗
仲有好多唔同種類選擇,
因為佢仲係一間西餐廳Cafe,
同埋有咖啡飲㗎。
而山頂呢一間嘅裝潢係一間非常悠閒嘅文清風cafe。
明太子醬三文魚籽意粉🍝
巴馬火腿吐司🍞
經典英式伯爵茶梳乎厘
飯後點可以少得甜品?
定時定候佢哋都會轉唔同嘅梳乎厘,
新鮮橙汁
新鮮清甜橙汁。