2009-11-17
突然有日心血來潮, 與朋友去到友人所介紹的尖沙咀 Ned Kelly ~巧遇4位剛用膳完畢的客人從門口走出, 他們向我們極力推介豬排飯, 便把心一試 ^^1. 杯Coffee 都幾靚, 夠甘香濃滑2. 個餐湯不含味精, 好湯3. 味道果然理想, 豬排可口, 又香又軟, 不太油, Yummy !!! 桌上有 Red Wine Vinegar 同 hp sauce, 加少少Red Wine Vinegar 落d 雜菜度, 令雜菜d 味道頓時十分清新醒胃; 再加少少Red Wine Vinegar 落豬排, 豬排的味道更添神奇~ 成個 lunch 好有外國西餐 feel ^^間餐廳於 lunch time 時段人流不多, 上菜快, 好有古舊 feel , 仲有個 Jazz Band 台~較多外國人、外國遊客去飲 beer, 食 All Day Breakfast 原來每晚都有 LIVE Jazz Band Show (9pm - 1am), 下次再去要試下入鄉隨俗 ^^
1. 杯Coffee 都幾靚, 夠甘香濃滑
2. 個餐湯不含味精, 好湯