2023-04-21 215 瀏覽
難得一日放假,同老公出去chill下。見到食評家介紹呢間餐廳的環境&食物的質素性價比高,所以就黎試試。餐廳環境幾闊落,枱與枱相隔一定距離,讓每枱食客有足夠的私密空間,傾秘密野都唔會咁易俾其他食客聽到。本來我想試牛小排日式咖喱飯,點知轉左餐牌。所以今次我地叫左忌廉磨菇湯,紐西蘭牛肉芝士漢堡伴薯角,明太子煙三文魚意粉。飲品就叫左Iced Mocha&Matcha Latte Expresso忌廉磨菇湯好濃郁,有好新鮮的磨菇味,係其他餐廳飲唔到的好味道。紐西蘭牛肉芝士漢堡係老公點既,佢話好好味,我試左一口,覺得一般,正常發揮。明太子煙三文魚意粉就好正喇,雖然煙三文魚的份量少左d,但每條意粉都有明太子痴住,仲食到粒粒明太子的卜卜脆,幾驚喜。而且意粉份量不少,好飽。而飲品方面,因為Iced Mocha 係老公點既,我冇試到,品評唔到。不過杯Matcha Latte Expresso我就覺得苦左D,不過我冇落糖既,大家飲時有需要就自己調校下喇。總括黎講,呢間餐廳都值得一試的,有機會可以再試餐牌上的其他菜式同甜品。而且餐廳會不定時轉菜式,都有驚喜的。
難得一日放假,同老公出去chill下。

本來我想試牛小排日式咖喱飯,點知轉左餐牌。

忌廉磨菇湯

紐西蘭牛肉芝士漢堡伴薯角