2020-02-21
🥢今日我就想介紹一間假日中午 lunch time 餐廳比大家❤️3rd Space❤️, 佢主打的是 Pancake 和茶品,😚茶是德國進口,由店主親自挑選的,絕非一般的茶包。🤔Pancake 亦有不同茶的口味選擇,今日呢我就試左伯爵茶口味的燒海鹽忌廉麻糬班㦸,🍧這裡的 Pancake 每一款都以麻糬作餡料,麻糬同樣是 3rd Space 親自製作,配上燒海鹽忌廉和雪糕,一口 Pancake 多種層次,好特別,🍩好似食緊糯米糍咁, 唔好以為佢淨係得甜品呀佢都有主菜㗎,今次我就叫左西冷薄切牛排茶漬飯,估唔到咁好食!👍 牛肉唔會太硬, 而且夠入味 ,可以食得曬成碗飯, 食嘅時候建議加少少嘅湯上去就可以啦,咁就唔會遮蓋🥩左牛肉嘅油滋味🥢飲品方面,我選擇了 Mocktails宇治抹茶氣泡蜜, 鮮豔 顏色已經非常吸引,清爽 解渴 度十足牙!🍹