星期六夜晚喺紅磡搵嘢食,想健康又好味,坐得舒服啲,即刻諗起之前已經幫襯過覺得幾好嘅貓廬。呢間鋪頭雖然叫貓廬,但唔係貓cafe,入面一隻真貓都冇😂不過就有好多有關貓嘅裝飾、餐具。總之,成間鋪頭都充滿貓🐱鋪頭非常光猛闊落,檯與檯之間都算有啲空間,如果坐較靠墻邊,更加自成一角,望住成幅貓貓牆,心情都relaxed啲,坐得好舒服。當晚鋪頭都full house,望落有唔少年輕家長帶埋小朋友一齊嚟食飯,可能齊住上面嘅居民,好有小清新家庭社區飯堂feel😆嘢食方面都好多選擇,樣樣都好吸引,非常之別緻,個個餐都有好多唔同嘅嘢食咁,令人目不暇給,好想個個都試!點餐時發覺有樣嘢好得意,就係每個餐附送嘅沙律、前菜同甜品都係可以揀唔要然後減$1,而如果揀意粉餐,揀多意粉又唔使加錢㗎喎,好抵😆🌟大蜆野菜味噌湯葛絲餐 $88好好味,啲蜆好有鮮味,野菜、好多海帶同埋啲滑捋捋嘅葛絲,全部索咗啲味噌湯之後都超好味,豆腐又好滑,成碗就算食到最後一啖都係覺得正嘅。沙律同前菜都係好fresh好好味嘅😋 紅茶就正常,都係個lipton茶包,不過食飽飲返杯熱茶係幾滿足嘅☺️🌟香煎挪威三文魚意粉餐 $98 新鮮三文魚,煎得啱啱好,

🌟大蜆野菜味噌湯葛絲餐 $88

🌟香煎挪威三文魚意粉餐 $98
新鮮三文魚,煎得啱啱好,仲係好嫩,好好味😋叫咗多意粉真係有比多到,男仔食都夠🤣

員工都十分有禮貌,整體用餐體驗非常良好。食得飽又好味,又健康,價錢又非常合理,會再幫襯❤️

2024-12-14