2021-12-10
呢日係荃灣等老公放工,又搵間未食過嘅餐廳試一試,最初係比個金色鳥籠吸引,不過已經比人book 咗了,但成個餐廳嘅環境比人感覺好悠閒,走田園風,座位亦幾闊落,就算坐其他位都覺得舒服,靜靜地享受下二人世界都幾好☺️☺️— — — — — — — — — — — — — — — — — — —今次叫左兩個Dinner Set。Dinner Set 包前菜、餐湯、主菜、飲品— — — — — — — — — — — — — — — — — — —前菜:【意大利肉腸蘋果沙律伴黑醋汁】肉腸切得夠薄,蘋果中和到肉腸嘅油膩,沙津菜夠爽脆,夠新鮮,黑醋汁夠哂開胃。【黑松露意大利雲吞】雲吞皮雖然比較厚身,但質感煙韌,內裡包住菇菌餡料,黑松露濃度剛好,不會太搶味。— — — — — — — — — — — — — — — — — — —【北海道帶子乾瑤柱青醬意大利飯】$218飯粒比較大,煮得夠腍,除左有我喜歡嘅青醬,重食到洋蔥粒同乾搖柱,令個飯嘅味道更突出,要讚讚個帶子煎得香口,又夠爽滑。【烤頂級美國西冷牛扒】$338叫左七成熟,幾欣賞佢烤得好平均,真係成塊扒都七成,唔會外邊太熟,切開係粉嫩嘅肉😍 咬落唔韌,幾
今次叫左兩個Dinner Set。
Dinner Set 包前菜、餐湯、主菜、飲品
前菜:
【北海道帶子乾瑤柱青醬意大利飯】$218
北海道帶子乾瑤柱青醬意大利飯
【烤頂級美國西冷牛扒】$338
烤頂級美國西冷牛扒
叫左七成熟,幾欣賞佢烤得好平均,真係成塊扒都七成,唔會外邊太熟,切開係粉嫩嘅肉😍 咬落唔韌,幾多肉汁,牛扒配紫薯第一次食,都幾夾😁
【Rainforest】$68
Rainforest
呢杯特飲好有驚喜😍 內有菠蘿、蜜桃、番石榴。
杯邊有微微鹽粒,鹽嘅鹹味能夠突出到桃同菠蘿嘅清新果香,中和到菠蘿嘅酸味有多種層次嘅味道。