2016-04-18 1368 瀏覽
今次係我第二次到訪, 上次食完覺得呢到係一個人少少好清靜, 又坐得舒服既餐廳, 所以決定再次光臨。點了一個常餐, 才發現早晨時段食常餐並沒有特別優惠。姐係話其實我唔需要十一點前趕到黎, 都食到我想食既早餐。經典常餐之 沙嗲牛肉公仔麵我係一個不折不扣的沙嗲牛控, 最鐘意食沙嗲牛肉公仔麵, 有得揀都一定會揀食佢。呢到既沙嗲牛無咩特色, 入口雖然好滑同無筋, 但味道一點沙嗲香都無, 食落會覺得好沉悶。經典常餐之 沙嗲牛肉公仔麵方包烘底後都唔算太脆, 可能本來包身比較濕, 不過入面牛油搽得好足亦好均勻, 幾有誠意。火腿奄列用料好足, 滿滿都係火腿, 可惜都係患有茶餐廳通病, 就係煮得太老。就算我「鼻B」叫左個炒滑蛋, 睇落都係似煎芙蓉蛋一樣甘老。喜歡呢到既凍檸茶, 茶膽夠澀, 會飲到尾調既少少回甘。
點了一個常餐, 才發現早晨時段食常餐並沒有特別優惠。
姐係話其實我唔需要十一點前趕到黎, 都食到我想食既早餐。
沙嗲牛肉公仔麵
沙嗲牛肉公仔麵
經典常餐之 沙嗲牛肉公仔麵
牛油方飽 (烘底) 加火腿奄列
經典常餐之 沙嗲牛肉公仔麵
經典常餐之 沙嗲牛肉公仔麵
喜歡呢到既凍檸茶, 茶膽夠澀, 會飲到尾調既少少回甘。

題外話/補充資料: 食物不過不失, 但侍應姨姨們個個都親切得像家人一樣, 而且坐係室外很空曠, 又有微風吹過, 十分寫意。
2016-04-17