2024-01-22 187 瀏覽
同朋友係北角匯睇完戲,又未到晚飯時間,於是就落咗樓下商場食個下午茶坐下☕️週末嘅北角匯都幾多人,朋友話見到老媽拌麵嘅下午茶都幾吸引,種類幾多,所以就算要等一陣位我哋都照等等⋯⋯餐廳裝修好舒服,座位又唔會好迫,落哋玻璃對碼頭個邊景色,真係好啱同朋友嚟傾吓坐吓🉐🉐入到去我哋坐左係窗邊梳化位置,望住窗外嘅景色嚟食真係份外relax!!我哋揀咗一個湯麵、一個蛋餅SHARE食·台式原味蛋餅(豬肉鬆)配沙拉肉鬆唔算多但勝在餡料好足,加入蕃茄同生菜,口感非常好豐富。·酥炸脆雞排湯麵揀咗川味刀削麵,湯底好香辣,雞扒鬆脆唔會只得炸粉,以下午茶來說份量尚算可以,只係刀削麵略嫌未夠口感。·熱帶水果茶天氣凍凍地,想叫杯好飲但又唔會好甜嘅飲品,所以揀咗佢花茶系列裡面嘅熱帶水果茶。嚟到真係熱辣辣,好香甜嘅水果味。水果有蘋果、士多啤梨、菠蘿同藍莓,配埋茶底酸酸甜甜咁,又暖又醒胃。

·台式原味蛋餅(豬肉鬆)配沙拉
肉鬆唔算多但勝在餡料好足,加入蕃茄同生菜,口感非常好豐富。

·酥炸脆雞排湯麵

·熱帶水果茶