2021-08-09 1643 瀏覽
7月尾約朋友去食午餐自助餐,因為好遲先book,只有出面門口位置有枱。 當日出面只有3-4枱客人,職員安排盡量分隔開,所以都算靜靜地,適合慢慢食慢慢傾計。食物種類都多,質素唔錯第一轉拎左生蠔、凍海鮮、pizza、沙律生蠔係即刻開嘅,都要排大約5分鐘,每次限取2隻。 細隻唔係好厚肉,新鮮有海水味,值得一試。凍海鮮有幾款,長蟹腳朋友食左,話好咸唔好食。 小龍蝦我都覺得唔係幾好食,唔似蝦/龍蝦,食落有啲似雞肉(??)未試過嘅可以拎一隻試下先。 其他,青口同凍熟蝦都正常。Pizza有兩款,素食同普通的。試左素食pizza, 係薄脆餅底,幾香口唔錯。沙律菜就一般般,好似唔係太新鮮咁。但有款名叫熟火腿嘅(疑似薄切牛肉)幾好食,肉質軟熟粉紅有肉味。 仲有青木瓜沙律都好開胃,酸酸辣辣。另外有款泰式海鮮沙律都要試呀,有大量魷魚/墨魚(?傻傻分不清?),有蝦(唔洗自己剝殼),仲食到有蟹鉗肉,都幾新鮮惹味。甜品都食左4款,本身唔太中意食甜品,覺得焦糖燉蛋同梳乎里太甜,但佢係好熱啱啱整起嘅,中意食嘅都可以試下。而紅酒啤梨口感同味道都怪怪地。唯一覺得啱口味(但影唔到😂),係芒果拿破侖,細細件,香脆少甜,芒果肉唔

食物種類都多,質素唔錯

第一轉拎左生蠔、凍海鮮、pizza、沙律

甜品都食左4款,本身唔太中意食甜品,覺得焦糖燉蛋同梳乎里太甜,但佢係好熱啱啱整起嘅,中意食嘅都可以試下。而紅酒啤梨口感同味道都怪怪地。唯一覺得啱口味(但影唔到😂),係芒果拿破侖,細細件,香脆少甜,芒果肉唔多但都又香又甜。 另外,仲有幾款榴槤甜品,芝士/朱古力蛋糕⋯都幾多選擇。

刺身就食左3款,一啲都唔孤寒,每款厚切比3-4件,都係新鮮夠凍。

熟食就唔太吸引啦,有幾款中菜同麵檔冇試,食左羊肉咖哩都還好,其他就⋯無謂浪費quota啦🤣🤣 飲品都有自助檸茶、咖啡,果汁就要加錢。有movenpick雪糕任食,但都已經飽到食唔落啦

餐廳有做優惠,訂座及預付300訂金有75折。 平日就抵食啲,原價378;星期六日就478。

總括而言,食物、環境都唔錯,值得推介。

2021-07-31
用餐優惠