2022-06-22 119 瀏覽
最近同朋友試左間性價比高既泰國菜,味道同價錢我地都滿意😋❤️❤️❤️首先講下泰式拼盤,佢既擺盤賣相吸引😍,拼盤包含食物種類都幾多,有蝦餅、炸肉餅、燒雞肉串、春卷,而且份量都唔少,配埋泰式甜辣醬同埋沙嗲醬一齊食,味道都唔錯,值得推介😋泰式煎蠔餅係大大塊蠔餅連埋鐵板一齊上,賣相十分吸引,而且用料十足,蠔餅夠厚身,煎到夠香脆,配埋泰式辣醬,相當滋味,不妨一試😝燒豬頸肉生菜包沙律估唔到有驚喜,燒豬頸肉燒到夠曬香口,配料都幾豐富,有洋蔥、青瓜、生菜,另外泰式酸辣醬都幾正宗,夠辣,用生菜包住黎食相當滋味,鍾意正宗泰國菜嘅朋友就不能錯過啦🥰鮮蝦炒金邊粉炒都夠乾身,幾有鍋氣,蝦肉幾大隻而且都幾新鮮😋,食落味道都唔錯,而且份量都唔少菠蘿海鮮炒飯賣相都幾吸引,金黃色嘅炒飯加上豐富嘅配料,包括魷魚、鮮蝦、腰果、提子乾、菠蘿、肉鬆等等,食落都幾香口,份量夠大☺️原個鮮椰青椰青都幾大個,味道純正,椰子肉食落都幾嫩滑,啱曬用黎解下滯,而且以哩個價錢黎講性價比相當高😍