部屋咖啡室

homemadecafe
2021-04-10 104 瀏覽
係美食雲集嘅登打士街廣場,朋友力推呢間12樓嘅cafe☕️ Café 環境舒服,都幾寧靜,適合三五知己一齊食嘢傾偈。燈光柔和以橙色為主,令人好放鬆,有家嘅感覺😊入座後店員俾一塊白板我哋點餐,揀選好後,可以撳鐘仔叫店員落單。我哋叫咗一個二人套餐 ($308) (特飲+$20、花茶+$30)🍽西西里Pizza 🍕10吋手拉Pizza 餅底鬆軟、唔會太厚,pizza邊邊煙韌有彈性,餡料有🍕蕃茄醬、芝士、辣肉腸、肉粒、蘑菇、火箭菜,用料豐富而且味道十分夾✨ 蕃茄醬酸酸地,可以蓋過芝士嘅膩,都幾開胃。🍽烤雞闊條麵🍝以忌廉作為闊條麵嘅醬汁,但忌廉份量偏少,如果醬汁份量多番啲,口感會更豐富✨而烤雞闊條麵嘅靈魂材料 ✨烤雞肉✨份量十分多,用料一啲都唔吝嗇😆再配以蘑菇、洋蔥、青椒,成個配搭好清新。👍🏻🍽炸蝦餅🦐一份蝦餅有6粒,即叫即炸,熱辣辣,而且大大粒又彈牙,再沾上甜酸辣醬 perfect match 😆👍🏻🍽八寶美顏花茶🍵透明嘅茶壺,可見花茶非常足料。有玫瑰、紅棗、枸杞、桂花、茉莉,🌼每一種材料對女性都有益處。減肥人士飲呢個花茶,可以將罪惡感減低😆 而且放上底座加熱,確保食完成餐飯之後,都可以嘆杯
🍽西西里Pizza 🍕10吋
🍽烤雞闊條麵🍝
🍽炸蝦餅🦐
🍽八寶美顏花茶🍵
透明嘅茶壺,可見花茶非常足料。有玫瑰、紅棗、枸杞、桂花、茉莉,🌼每一種材料對女性都有益處。減肥人士飲呢個花茶,可以將罪惡感減低😆 而且放上底座加熱,確保食完成餐飯之後,都可以嘆杯熱茶👍🏻
🍽黑森林Mocha
朱古力咖啡為基低,再加上雪糕球同忌廉,又可以食雪糕又可以飲嘢飲,雙重享受😆仲有條朱古力餅可以食✨✨
烤雞闊條麵
黑森林Mocha