2017-12-17
有朋自美國回香港探親,本來想睇下食英式下午茶定tea buffet。想大家乜都有得食,所最後揀左Excelsior「一樓」tea buffet。餐廳有部分客人係order英式下午茶,見唔太特別,所以我地揀buffet應該無錯餐廳內有聖誕裝飾好有氣氛雖然唔係貴嘅食物,但種類都算多,主要係沙律、壽司、熱葷、車仔麵、中式點心同埋甜品。沙律同三文治都幾好味熱葷嘅XO醬腸粉同煙肉火雞卷都好好味有個焗腸仔酥個酥皮好鬆化,熱辣辣好好味甜品唔算太多款式,但有款細細個菠蘿油都幾得柚子芝士蛋糕都要俾like,淡淡清新柚子味,芝士又不會過份膩,唔錯點心區雖然只有幾款,但珍珠雞整得幾好味,妹妹話雞包仔都幾好味車仔麵檔我枱後面嘅area無人,聖誕裝飾幾靚總括食物都ok,當然就唔係話太出色,每人消費$200,1行4人食下傾下就消磨左1個愉快嘅下午
車仔麵檔
我枱後面嘅area無人,聖誕裝飾幾靚