2016-03-11
1953 瀏覽
小編男朋友本身打算book情人節7點枱既,但因為佢太遲先打所以冇哂枱book嚕,唯有walk in啦。咁情人節個日我地就早少少去元朗,6點半左右我地walk in,本身坐門口位置,如果晏少少多人會比人望住食,咁小編就要求轉枱,佢就問我地8點前交枱得唔得,然後就比我地轉左去入面正中間,望住吧枱既正方枱,坐落一陣就成個場full哂,咁都比我地轉枱服務態度不錯。我地個日就叫左個“生煎帶子配葡萄牙黑腸”$120,個汁綠綠地白白地,睇落去好似wasabi,覺得配呢道菜會奇奇怪怪啦,但出奇地好match,個汁似係波菜汁黎,中和左黑腸既咸味,成個感覺帶點fresh。之後我地仲叫左“辛辣蒜茸醬炒走地雞1/4隻”$58,其實即係一隻雞脾,蒜茸同香草配嫩雞簡直絕頂,早知叫半隻雞啦!食西班牙菜點少得西班牙海鮮焗飯,我地叫左個“西班牙辣肉腸及海鮮焗飯”$340,個size完全夠哂飽,所以前菜小食叫2個真係夠,食埋個飯飽到呢,呢個焗飯啲海鮮係青口同蝦,今次佢個飯整得未夠熟,有少少硬硬地,我上次食係軟硬適中,可能個日情人節忙啊。我地仲叫左兩杯mocktails,mango & mint aqua fersca同p
食西班牙菜點少得西班牙海鮮焗飯,我地叫左個“西班牙辣肉腸及海鮮焗飯”$340,個size完全夠哂飽,所以前菜小食叫2個真係夠,食埋個飯飽到呢,呢個焗飯啲海鮮係青口同蝦,今次佢個飯整得未夠熟,有少少硬硬地,我上次食係軟硬適中,可能個日情人節忙啊。我地仲叫左兩杯mocktails,mango & mint aqua fersca同passion fruit slush。
埋單找錢個時,我背住個waitress,佢偷偷地比枝玫瑰花小編男朋友比我suppose只係叫佢地個Valentine's set先有,估唔到佢都比我地,仲要咁有趣比
整體黎講,呢個餐廳食物質素唔錯,態度服務幾nice幾friendly,recommend it!