2018-02-15
情人節前夕,去左太子酒吧街的其中一間西班牙餐廳。本身見到開到凌晨4點,應該係再夜d俾人飲野睇波咁。但肥仔話想情人節食西班牙野,咁我就去呢到啦!燭光晚餐的感覺。法國鴨胸,西瓜鴨肝沙律$168西班牙菜不單只細份,而且仲會好有心思去擺設。一上台,個感覺好有高級餐廳的食品,試下味道先!鴨胸皮脆肉嫩鴨肝煎到好香,入口即熔!呢個係重點!!呢個真係好食。配甜甜的沙律中和一下就perfect。西班牙海鮮飯$260份量勁多,而且好足料,個飯一d都唔馬虎,粒粒飯都有味,但係唔會覺得好over,好想食完再食。蜆肉鮮甜、蝦肉勁大隻同魷魚爽口,醬汁越食越開胃,仲有一塊塊西班牙臘肉,可以二至三個人share。LAVA分子蜂蜜海綿蛋糕配意大利雲呢拿雪糕$72係我最愛既甜品。見到佢推介,食埋先叫完美。分子海綿蛋糕超鬆軟,而且充滿好濃的蜂蜜味,同意大利雲呢拿雪糕亦都好夾,好特別。Not your mum’s iced tea $68手工啤,肥仔見個名好得意就叫黎飲,真係凍檸茶味的啤酒,味道清清甜甜,岩哂解膩,唔會好酒味,女仔都幾岩飲。當食左情人節大餐啦,幾抵食,野食幾高質,可以再食多幾次!
燭光晚餐的感覺。
法國鴨胸,西瓜鴨肝沙律$168 西班牙菜不單只細份,而且仲會好有心思去擺設。
一上台,個感覺好有高級餐廳的食品,試下味道先!
鴨胸皮脆肉嫩
西班牙海鮮飯$260
LAVA分子蜂蜜海綿蛋糕配意大利雲呢拿雪糕$72
係我最愛既甜品。見到佢推介,食埋先叫完美。
Not your mum’s iced tea $68
當食左情人節大餐啦,幾抵食,野食幾高質,可以再食多幾次!