2019-02-03
@duopatisseriehk ————————————————————————❤️ 情人節都未到,未有人食過都正常嘅,等我哋嚟,哈哈。感謝 @duopatisseriehk.可能適合對象:#情人節蛋糕 #士多啤梨朱古力流心蛋糕 #流心蛋糕 甜度(5星最甜):⭐️⭐️濃度(5星最濃):⭐️⭐️⭐️🍴:餐刀 ✖️ / 蠟燭 ✖️ / 冰袋 ✖️/ 紙盒✔️🏷:✔️(免費寫名)💬:老闆親自介紹返個蛋糕,好大嘅面子。好有親和力。位置係係鴻圖中心入面,即係係個大廈入面,類似Food Court咁嘅。搵唔到,就利入鴻圖中心,問叔叔,就會帶你入到去。🛒:牛頭角 #cakeup_牛頭角站🔘:個裝(兩個人分量,歡迎 係7日前 inbox 或者 whatsapp 93812885 佢哋去預訂。)💰:$298————————————————————————性價比:高3幾日前嘅蛋糕Post,就介紹咗第一個情人節蛋糕!第二個就係𠵱個,嚟自Duo Patisserie嘅蛋糕!有成員見到之後,經已話「媽呀,靚爆燈」。其實佢哋嘅蛋糕,出咗名好味,但連賣相都贏埋,我好想佢哋𠵱個蛋糕好糕有好報,可以大賣。一眼望埋去,最矚目嘅當然係粒心啦。
❤️ 情人節都未到,未有人食過都正常嘅,等我哋嚟,哈哈。
感謝 @duopatisseriehk.
甜度(5星最甜):⭐️⭐️
濃度(5星最濃):⭐️⭐️⭐️
🍴:餐刀 ✖️ / 蠟燭 ✖️ / 冰袋 ✖️/ 紙盒✔️
🏷:✔️(免費寫名)
🛒:牛頭角 #cakeup_牛頭角站
💰:$298
————————————————————————
性價比:高
一眼望埋去,最矚目嘅當然係粒心啦。心心上面有金箔,矜貴。下面有扮Ring Pillow嘅蛋糕,好有隱藏結婚嘅意思(驚唔驚)。 首先個心做得好圓轆轆,已經好靚。你再睇埋佢個Ring Pillow,係真係好似個真嘅 Ring Pillow,好Impressive呀(有成員問,成個蛋糕得個心食得?唯有答佢,唔係呀,個Ring Pillow 食得㗎。可想而知,像真度幾高)!點知,佢仲鬼馬到可以開燈(個成員又問,吓,啲燈都食得?唉... 佢慢慢食啦)
講重點,一切開,原來個心心係一粒特濃朱古力,入面仲有流心醬。Ring Pillow就係香濃幼滑嘅士多啤梨Mousses。入面就有一整層士多啤梨啫喱加新鮮果肉做夾心,個底就係士多啤梨脆脆底,口感大滿足。整體嚟講,絕對冇假士多啤梨味,佢個Mousses只有淡淡真嘅士多啤梨味,果肉再帶有士多啤梨味之餘,如果你再夾埋粒朱古力一齊味,味道有融洽,佢哋好襯呀!朱古力好濃同Rich,好好味!
個蛋糕係真係幾靚,手工精緻。如果你話想食飽,$298一定喎飽。但以$298買味道同手工,佢做得到。食飽飯再食𠵱個蛋糕,唔會係負擔。
有興趣的話,係2月12日到3月14日都接受預訂。不過始終蛋糕藝術品,數量唔會多,限量發售。仲有,情人節,要準備就早啲啦,唔好臨時臨急,好易「因小失大」呀,隨時上「十萬個激嬲女友的理由」呀。 ————————————————————————
#cake #birthday #蛋糕 #生日 #生日蛋糕 #birthdaycake #hongkong #hkig #香港 #香港限定 #hkbakery #caketionary #caketionaryhongkong #呃like #相機食先 #兩口子蛋糕 #情侶 #十萬個激嬲女友的理由 #情人節蛋糕 #情人節禮物 #女朋友 #生日驚喜 #情人節驚喜 #放閃