2019-02-02 597 瀏覽
👁‍🗨 Valentine's Day Dinner💲344/位玫瑰忌廉南瓜濃湯呢個湯尚算濃稠,帶有陣陣南瓜香🥣日式芥末蟹肉沙律意大利青瓜卷拼玫瑰煙三文魚配牛油果醬多士青瓜片面頭有紫薑,入面啖啖芥末蟹肉有點攻鼻既感覺幾醒神,又有煙三文魚加上魚子醬🍣牛油果醬無咩牛油果味,反而有偏酸既檸檬味,多士腍身比較遜色🥑威靈頓牛柳配牛肉汁蘑菇蓉未夠乾身會浸到酥皮,亦因此酥皮同牛比較分離切開散散地,不過無濕既位置酥皮都酥脆🍄同埋值得一讚個牛柳肉質嫩滑,牛味香濃,某啲位帶有芥末味🐂伴碟蔬菜有黑椒調味,仲有頗重奶油香既薯蓉,整體以呢個價包威靈頓牛柳既餐黎講都算抵食既🙈波士頓龍蝦配濃湯扁意粉原隻龍蝦放面,大部份肉位既殼已經移除,方便我呢啲懶人進食😛食落肉質彈牙,龍蝦汁都幾香濃,扁意粉軟硬度適中,幾有口感🍝紅桑子軟心朱古力慕絲大致上係紅桑子醬同慕絲,中間有流心朱古力,底部亦都有朱古力脆皮,整體酸酸甜甜🤗甜蜜蜜粉紅氣泡酒呢杯帶有微微既士多啤梨味,岩曬慶祝🥂🔛 整體評分(7/10)

玫瑰忌廉南瓜濃湯

呢個湯尚算濃稠,帶有陣陣南瓜香🥣

日式芥末蟹肉沙律意大利青瓜卷拼玫瑰煙三文魚配牛油果醬多士

威靈頓牛柳配牛肉汁

波士頓龍蝦配濃湯扁意粉

紅桑子軟心朱古力慕絲

甜蜜蜜粉紅氣泡酒

呢杯帶有微微既士多啤梨味,岩曬慶祝🥂

🔛 整體評分(7/10)