新年🐰好多餐廳都唔開呀,但我又想帶媽咪食餐好d🤭於是大年初五,我就book咗呢間位於銅鑼灣sugar+ 23樓嘅韓式餐廳🍴同佢撐枱腳💕環境本身我睇食評嘅時候,已經比餐廳嘅環境相吸引住‼️當日去到就更加有驚喜😻因為大家可以喺餐廳以180度俯瞰成個銅鑼灣嘅景色🎆而比起同媽咪去,couple去應該會更加適合,特別係晚上,一定會更加靚🥰食物《OOULI 》有2個menu,分別係3️⃣ or 4️⃣courses set lunch $438 or $538 plus 10% service charge同埋a la carte。而我哋就揀咗前者。Deul Kkae - Juk個韓國粥好特別,餐廳係用上15小時烹調㗎。個粥加埋d蜆肉、牛肉粒等等,個口感都幾得意😎送埋個米餅嚟食,更有另一番風味Jili - Tang至於個鮑魚海鮮清湯嘅泡泡真係好啱用嚟打卡🤭而個鮑魚食落乾淨得嚟又幾煙靭,唔錯👍🏾Jan Chi我哋分別揀咗韓牛同濟州黑毛豬五花肉😻呢2個肉除咗好高質之外,佢哋嘅汁都好好味,好夾個肉,特別係個紫蘇葉包住個五花肉,零舍好食!我哋忍唔住連汁清晒🤣JinSu - Sung Chen呢個飯係咁多個cours

食物

Deul Kkae - Juk

Jili - Tang

Jan Chi

JinSu - Sung Chen

呢個飯係咁多個course之中,我嘅最愛❤️本身我唔係好鍾意食飯,但佢嘅自家製農田珍珠米每一粒都好晶凝通透,軟硬適中,蒸得啱啱好(原來齋食飯都可以咁好食😂),再配埋魚湯同韓式配菜一齊食,我哋好快食晒🤣

情人節👩‍❤️‍👨或者特別節日嚟《OOULI 》食韓國fine- dining既有新意,又有情調!宜家大家情人節又有多一個新選擇啦♥️