2014-02-20 4195 瀏覽
今年情人節同HONEY 去左朗豪坊The Luxe Seafood Bar & Resto慶祝。上到去周圍都好多人,好彩HONEY醒目一早就訂左枱,唔洗等^_^。餐廳門口華麗及古典,入去坐低叫左個2人情人節餐$1188有6個COURSE,以呢日嚟都唔算貴。先來一個小食「意式烤麵包」麵包上海膽牛油加埋魚子醬,好味,感到好開胃。Appetizer有「焗蠔」,一心以為同平時差唔多咁,呀,原來半生熟,有4 隻每人2隻。跟住食First course「Breakfast In Bed」,晚上食早餐,感覺好奇怪,味道還OK, 不過我地就唔係太鍾意。Second course 有「海膽藍蟹肉寬長蛋麵」,藍蟹肉加海膽醬及秀珍菇配上寬條面,口感鮮味豐富,寬麵上嘅白汁入口味道濃香充足,食落唔覺膩,值得一讚。嘩…終於到主菜出場啦,我地選擇咗「和牛西冷扒」,和牛味濃,肉質鮮嫩,配上香濃松露薯蓉,兩者恰到好處。最後食埋甜品「Crème Brûlée」,HONEY 話呢餐飯好滿足….我諗下次會試下佢地嘅海鮮,因為見到門口有個SEAFOOD BAR 有多款新鮮生蠔﹑龍蝦﹑車厘蜆等等。總括嚟講,價錢同食物質數成正比。
意式烤麵包
焗蠔