2008-02-18
我同老公情人節當日去食dinner,入去時覺得餐廳很美,有駐場的live singer,情調很好。點之一入到去,個經理已經係敢問人飲d乜,因為我唔飲酒,再加上當日有d冷同唔舒服,所以我同經理講可唔可以俾杯水我,點知個經理話:「我地呢度唔serve水。你要有氣定無氣。」我即刻呆左,比佢敢講,我成肚都係氣啦。因為我見到隔離有水,佢有水的原因係隔離台叫左酒飲。於是我話:「我想要杯暖水。」最後佢不情不願敢比左我。我地食野的途中,他仍不斷問我地飲乜。我成千蚊食個餐唔係比杯水我都唔得。菜色又上得很慢,成個鐘都只係上到沙律。食物份量很少,味道也不好吃,三文魚慕思很腥,湯很咸,好像在喝汁似的,牛排太乾,經理的服務也很差。破壞灑成個美好的情人節。如果佢講野可以客氣d,又或者直接d話飲水要額外收費仲好d,佢o既態度好似話比我聽你入黎一定要叫酒飲敢。