Arte by Padaria現已登陸Harbour City和K11 Art Mall!之前食過Arte by Padaria嘅法式甜品撻覺得好好味,慕絲撻有6款口味,用上多款熱門水果同堅果,所以趁住情人節又買嚟同老公一齊食🥰!呢款「法式反烤蘋果杏仁撻」嘅主題係「唯一的愛」,啱哂送俾另一半表達心意阿❤️!大大朵玫瑰花係上面,甜品控女生肯定收到仲開心過收真花啊🤩!除咗慕絲撻,仲有8款口味嘅曲奇🍪!每款都有2至3種不同口感的餡料,外形又特別大又特厚!最特別係他們的法式可頌夾心球,絕對係香港首創嘅鹹甜點藝術品😍,仲有各種造型慶祝蛋糕同手工曲奇添!🍎法式反烤蘋果杏仁撻 $70第一眼已經被大大朵朱古力玫瑰花深深吸引住,花瓣做得非常精緻,食落又唔會太甜!跟住就係果凍包住香甜爽口嘅蘋果粒粒,而下層係酥脆朱古力杏仁撻底,食落層次分明又清新!🍊香橙朱古力慕斯撻 $58呢款係店內嘅人氣款式!撻頂部分為兩半,一半係朱古力忌廉,一半係生朱古力。裏面係朱古力慕斯,口感輕盈,慕斯入面有橙皮絲,令朱古力帶有微微橙香味。📍 Arte by Padaria 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下Kiosk 23

🍎法式反烤蘋果杏仁撻 $70

🍊香橙朱古力慕斯撻 $58