呢間蛋糕店每次去尖沙咀經過都會望兩眼,全因櫥窗嘅蛋熱好精美,佢地登陸左K11 Art Mall, 除左海港城外有另一售賣點依家全新推出創意幕絲撻系列用上多種極受歡迎的水果及堅果作主調,6款口味以「浪漫」的法式甜點風格裝飾,各有其獨特美感,令視覺、味覺獲得同步享受🥢𝗧𝗛𝗘 𝗢𝗡𝗟𝗬 𝗟𝗢𝗩𝗘 𝗔𝗣𝗣𝗟𝗘 𝗧𝗔𝗧𝗜𝗡 𝗪𝗜𝗧𝗛 𝗩𝗔𝗡𝗜𝗟𝗟𝗔 𝗔𝗟𝗠𝗢𝗡𝗗 𝗧𝗔𝗥𝗧 💰70唯一的愛 👷🏻‍♀️細孖比個名吸引左💞where’s my love😂😂佢係法式反烤蘋果杏仁撻,用白朱古力加入色素整成玫瑰花造型,真係整得好精緻,建議一個人食晒個朱古力完全代表唯一的愛😂以杏仁撻做餅底,帶淡淡朱古力香氣,中間亦有海綿蛋糕,蘋果粒爽脆清甜,Muse偏啫喱清爽口感,兩者結合甜而不膩,食落唔太甜帶香草香,唔會搶味,買比另一半可以表達心意又打卡💗🥢𝗖𝗔𝗥𝗔𝗠𝗘𝗟 𝗪𝗔𝗟𝗡𝗨𝗧 𝗠𝗢𝗨𝗦𝗦𝗘 𝗧𝗔𝗥𝗧 💰58以焦糖作主角,裏面有兩層mouse,中心係香草味外層以焦糖慕絲包住,再淋焦糖漿同朱古力條裝飾撻咗底中嘅合桃份量毫不吝嗇,滿滿合桃裝滿咗成個撻皮,中間海綿蛋糕托起,口感香脆再加上絲滑焦糖慕斯,口感綿密creamy,

唯一的愛

撻咗底中嘅合桃份量毫不吝嗇,滿滿合桃裝滿咗成個撻皮,中間海綿蛋糕托起,口感香脆再加上絲滑焦糖慕斯,口感綿密creamy,比起唯一的愛會甜在心頭,又每一口都係層次豐富嘅味覺享受,絕對係味蕾嘅極致體驗,👷🏻‍♀️細孖較偏愛呢一款

✿ ✫ ✿ ✿ ✫ ✿ ✿ ✫ ✿ ✿ ✫ ✿ ✿ ✫ ✿ ✿ ✫ ✿ ✿ ✫

✍🏻總評:

加🔟服務費:❎
👭🏻推薦指數:🌕🌕🌕🌕🌕
👭🏻回頭指數:🌕🌕🌕🌕🌕
👭🏻環境評分:🌕🌕🌕🌕🌕
👭🏻服務評分:🌕🌕🌕🌕🌕

💰人均消費:$58
2024-11-13
5 分鐘 (堂食)
$64 (其他)
唯一的愛
  • 焦糖合桃慕絲撻
2025-01-18 44 瀏覽
咖啡歌劇蛋糕一款令人愉悅的甜品,完美結合了濃郁的咖啡風味與柔滑的巧克力。蛋糕的層次分明,外層是香脆的巧克力酥皮,內部則是縷縷咖啡慕斯,口感細膩。每一口都能感受到咖啡的微苦與巧克力的甜美交融,令人回味無窮。蛋糕的裝飾精緻,顯得格外誘人。搭配一杯熱咖啡,更能提升整體的享受,是咖啡愛好者不可錯過的美味選擇。香橙朱古力慕絲批一款獨特的甜品,將濃郁的黑巧克力與清新的香橙味巧妙結合。慕絲的質地輕盈柔滑,入口即化,帶來愉悅的口感。香橙的酸甜與巧克力的深邃味道形成完美對比,讓人感受到層次豐富的風味。餅底酥脆,增添了口感的多樣性。每一口都是對味蕾的享受,令人欲罷不能。這款甜品不僅美味,更是視覺的盛宴,無疑是餐後的最佳選擇。
咖啡歌劇蛋糕

香橙朱古力慕絲批
咖啡朱古力歌劇蛋糕蛋糕散發香濃咖啡朱古力味,質感較厚實,同時仍有creamy口感,每層份量十足,大滿足!法式反烤蘋果杏仁撻被上層啫喱吸引住,撻有四層,啫喱、烤蘋果粒、蛋糕、杏仁撻底,啫喱口感特別,但有少許煙靭感,撻上有滿滿的蘋果粒。Arte by Padaria 主打香港首創「鹹甜點藝術品」全新法式可頌夾心球,中間夾集馬德蓮蛋糕,及夾心餡料,另外推出的慕絲撻系列用上多種極受歡迎既水果同堅果作主調,有機會可嘗試。可見品牌蛋糕設計上花了心思!
咖啡朱古力歌劇蛋糕
蛋糕散發香濃咖啡朱古力味,
質感較厚實,同時仍有creamy口感,
每層份量十足,大滿足!

法式反烤蘋果杏仁撻

被上層啫喱吸引住,
撻有四層,
啫喱、烤蘋果粒、蛋糕、杏仁撻底,
啫喱口感特別,但有少許煙靭感,
撻上有滿滿的蘋果粒。

中間夾集馬德蓮蛋糕,及夾心餡料,

另外推出的慕絲撻系列用上多種極受歡迎既水果同堅果作主調,
有機會可嘗試。

可見品牌蛋糕設計上花了心思!
2025-01-12 90 瀏覽
Arte by Padaria K-11地址:K11 Art Mall Kiosk No.23, Ground Floor點心,甜品,餅點既天花板!用黎送禮既話係非常得體😍甜點造型高級,獨特,精緻👍自帶一種貴氣感😊買咗兩款黎試吓,味道都係好正!😆 Arte by Padaria登陸Harbour City & K11 Art Mall全新推出創意慕絲撻系列用上多種極受歡迎的水果及堅果作主調,6款口味以「浪漫」的法式甜點風格裝飾,各有其獨特美感,令視覺、味覺獲得同步享受而創意曲奇系列中備有8款口味,每款都加入2至3種帶有不同口感的餡料,加上特厚特大的造型,一試一定會愛上流心朱古力可頌靈感源自傳統可頌麵包,用創作藝術概方法 變奏出滿月形狀!三重口感及精繳外型,成為節日送禮及與閨蜜一弯品嚐的必試好物,內裡是瑪德蓮蛋糕,軟滑細膩,底層有夾心餡料,豐富口感及味道層次Hazelnut Chocolate cake榛子朱古力蛋糕榛子朱古力蛋糕濃郁香滑,巧克力與榛子的完美結合,口感細膩,甜而不膩

Arte by Padaria K-11

流心朱古力可頌

Hazelnut Chocolate cake
榛子朱古力蛋糕
2025-01-10 19 瀏覽
K11 ART MALL 真係 一個甜品聚集嘅地方😍行過見到呢一間鋪頭,見到非常精緻嘅mini cake,一定要買返兩件minicake俾Asher日式烤蘋果杏仁撻( $70)上面大大朵朱古力玫瑰花🌹,打卡滿分,加埋上層蘋粒果果凍,口感爽脆清新,烤香後有少少焦糖味令甜蜜上升,最下層係酥脆朱古力杏仁撻底,呢款法式烤蘋果杏仁撻口感同層次豐富, 細細件,得閒買嚟氹吓屋企人開心都好合理🌹🥰榛子朱古力迷你蛋糕 ($58)呢個組合真係好classic,絕對唔會錯嘅組合 朱古力控一定要試,黑朱古力味 +香濃榛子味,唔會太甜,蛋糕口感濕潤👍👍👍

日式烤蘋果杏仁撻( $70)
上面大大朵朱古力玫瑰花🌹,打卡滿分,

榛子朱古力迷你蛋糕 ($58)
呢個組合真係好classic,絕對唔會錯嘅組合
  • 榛子朱古力迷你蛋糕
2024-12-30 44 瀏覽
最近路過K11買左呢個Arte by padaria 甜品!士多啤梨杏仁慕斯撻粒粒士多啤梨配合杏仁味嘅Mossi好滋味, 我本身好鍾意杏仁味,呢個配搭好清新!另外當然唔少得要食主打香港首創「鹹甜點藝術品」法式可頌夾心球、好新穎,成個波咁嘅牛角酥!三重層次的口感,鬆脆可頌酥皮、絕配夾心餡料及軟綿綿瑪德蓮的蛋糕。朱古力🍫榛子脆脆醬牛角波層層牛角酥皮變咗一個波,除咗可以打卡之餘,裏面流心榛子朱古力Nutella 非常好味

最近路過K11買左呢個Arte by padaria 甜品

士多啤梨杏仁慕斯撻

朱古力🍫榛子脆脆醬牛角波
2024-12-27 73 瀏覽
-其實一直都睇到呢間甜品店心絲絲🥰決定左係聖誕節呢個咁開心既日子食番個特色甜品記錄下🎄加上依加Arte by Padaria登左係Harbour City & K11 Art Mall 勁方便🥂今次我試左最特別加上係香港首創「鹹甜點藝術品」法式可頌夾心球😍伯爵茶芒果牛角波用左氣炸爐整熱佢 一打開個陣伯爵茶真心濃 勁香🤤入面既芒果粒都幾甜🥭冇諗過又幾夾wor🤫朱古力榛子脆脆醬牛角波呢個真心邪惡 爆晒醬 勁流心🍫😳中意朱古力榛子真心唔可以錯過 又滑又濃 重點唔係太甜 味道岩岩好🤩最後想講個甜品真係加晒份係呢個聖誕期間🥳店員真係好貼心 知道我唔係即時食 仲貼埋一張教學比我番去整黎食tim😎下次會再試埋佢其他既產品, 各款造型或迷你蛋糕 好似都好正😆Arte by Padaria📍K11 Art Mall Kiosk No. 23, Ground Floor
其實一直都睇到呢間甜品店心絲絲🥰

呢個真心邪惡 爆晒醬 勁流心🍫😳

最後想講個甜品真係加晒份係呢個聖誕期間🥳

Arte by Padaria
外賣自取
🎄聖誕節就快到喇出去尖沙咀行街睇燈飾🌌經過K11 Art Mall 嘅時候見到Arte by Padaria 推出左🔴聖誕限定🟢嘅迷你造型蛋糕🧁好靚好精美呀😍聖誕限定迷你造型蛋糕總共有三款:✨聖誕老人迷你造型蛋糕✨聖誕波迷你造型蛋糕✨聖誕樹迷你造型蛋糕今次買咗聖誕波同聖誕樹試下😋 🔵淺藍色配上雪花嘅聖誕波蛋糕入面有牛奶朱古力慕斯同車厘子醬🍒平時平較少食到有車厘子醬嘅甜品~好好味😋 🎄聖誕樹造型好cute☺️蛋糕入面係抹茶白朱古力mousse同士多啤梨果醬~抹茶味好出🤩mousse好香滑,唔會太甜,抹茶控一定要試😋 見到Arte by padaria其他甜品都好吸引,eg:創意慕絲撻系列、創意曲奇同香港首創「鹹甜點藝術品」法式可頌夾心球有機會要再試埋
🎄聖誕節就快到喇

2024-12-08
聖誕波迷你造型蛋糕
聖誕樹迷你造型蛋糕
2024-12-18 71 瀏覽
之前都食過呢間Arte by Padaria甜品店,見聖誕節有Xmas deco嘅甜品,好靚好吸引🤩Xmas day一定要買返屋企增添氣氛☺️今次買咗2塊大曲奇做第二日早餐,本身怕係美式曲奇咁甜,好彩食落唔算好甜,加多杯咖啡簡直係perfect☺️🍪LOTUS焦糖合桃曲奇🍪朱古力布朗尼合桃曲奇不太甜,好豐富,曲奇好厚質地鬆化,加熱配咖啡/ 牛奶更好食🤤欣賞佢仲有合桃,更有口感之餘,合桃好健康對身體好㗎🫶🏻另外仲有開心果、草莓紅絲絨、朱古力香橙味😚
Xmas day一定要買返屋企增添氣氛☺️

🍪LOTUS焦糖合桃曲奇
🍪朱古力布朗尼合桃曲奇

另外仲有開心果、草莓紅絲絨、朱古力香橙味😚
2024-12-17 50 瀏覽
呢度嘅🎂創意慕絲撻系列真係好靚份量十足 一人一個 系列用上多種極受歡迎既水果及堅果作主調,6款口味以「浪漫」既法式甜點風格裝飾💖🌹唯一的愛🌹法式反烤蘋果杏仁撻淨係個名同埋外貌,已經可以迷倒少女嘅心成大朵玫瑰喺個cake上面上面有蘋果批味嘅啫喱🍎下低就有杏仁撻加少少朱古力慕絲係難以形容嘅感覺🥰🥰😌 口感好有驚喜🤎焦糖合桃慕斯撻焦糖香甜,粒粒合桃,酥脆餅底再加埋焦糖味嘅慕絲 呢個口感 味覺 再加視覺嘅享受即刻變咗happy day ☺️

呢度嘅🎂創意慕絲撻系列真係好靚
份量十足 一人一個

🌹唯一的愛🌹法式反烤蘋果杏仁撻
淨係個名同埋外貌,已經可以迷倒少女嘅心
成大朵玫瑰喺個cake上面
上面有蘋果批味嘅啫喱🍎
下低就有杏仁撻加少少朱古力慕絲
係難以形容嘅感覺🥰🥰😌
口感好有驚喜

🤎焦糖合桃慕斯撻
焦糖香甜,粒粒合桃,酥脆餅底
再加埋焦糖味嘅慕絲
呢個口感 味覺 再加視覺嘅享受
即刻變咗happy day ☺️

2024-12-16 29 瀏覽
出到尖沙咀K11特登去咗試很有名的法式可頌夾心球賣相非常吸引 我哋試咗伯爵茶芒果牛角波&朱古力榛子脆脆醬牛角波 食落去感覺好獨特 但係好好味道兩者食落好match 😋

出到尖沙咀K11特登去咗試很有名的法式可頌夾心球
賣相非常吸引

2024-09-06
1 分鐘 (外賣自取)
慶祝紀念
生日
  • 伯爵茶芒果法式可頌
2024-12-11 70 瀏覽
Christmas is coming 🤗 不同餅店都有出聖誕造型糕點。今次我地就來到Harbour City 嘅Arte by Padaria 帶咗聖誕老人迷你造型蛋糕同埋聖誕樹迷你造型蛋糕返屋企同屋企人慢慢嘆。🎅 聖誕老人迷你造型蛋糕 🍰 外型很有趣,食落更有脆! 利用脆滑嘅白朱古力包住香滑嘅朱古力mousse 配以果仁碎肉桂cream,加埋底部嘅曲奇,每啖都充滿幸福🫶🏻🎍聖誕樹迷你造型蛋糕外型好靚,放係度當裝飾都唔捨得食。利用脆滑嘅白朱古力包住香滑嘅綠茶mousse再包含了士多啤梨🍓醬及海棉蛋糕,底部係朱古力曲奇,每啖都帶多重口感多重享受😋

🎅 聖誕老人迷你造型蛋糕 🍰

🎍聖誕樹迷你造型蛋糕
外型好靚,放係度當裝飾都唔捨得食。
2024-11-26 92 瀏覽
我地今次試左2款慕絲撻: 焦糖合桃慕絲撻 & 士多啤梨杏仁慕斯達焦糖合桃同士多啤梨杏仁慕斯達分別鋪滿好多士多啤梨🍓同堅果, 再一口咬到酥脆餅皮, 又唔太甜, 真係食多件都唔怕😋另外,創意曲奇🍪系列中備有8款口味,每款加入2-3種帶有口感既餡料,加上巨大特厚既造型,絕對係「邪惡」既誘惑😆最後,當然唔少得香港首創既法式可頌夾心球、各款造型/迷你蛋糕,以及全手工曲奇,希望大家可以係店中找到新玩「味」!原來宜家有兩間分店海港城海洋中心3樓Kiosk9K11 Art Mall It F Kiosk 23

原來宜家有兩間分店
海港城海洋中心3樓Kiosk9

K11 Art Mall It F Kiosk 23

2024-11-26 117 瀏覽
因為Arte by Padaria食品每日新鮮製造, 去左幾次都試唔到既榛子朱古力迷你蛋糕,, 今次經過K11 Art Mall見到終於有機會試到.一行到最吸引眼頭既係創意慕絲撻系列 (售價 $58)🍰榛子朱古力迷你蛋糕🍰榛子加朱古力呢個配搭, 真係perfect match, 中間有喺mouse好滑, 加埋入面有一層蛋糕,一齊食好有層次感 上面係有榛子果仁, 點綴, 圍住仲有一個好香脆嘅朱古力 賣相又好, 味道又perfect match.! 好啱朱古力控經典香蕉太妃批 焦糖拖肥慕絲口感輕盈,一啖食落,香蕉香濃. 味道好突出,內層仲有新鮮香蕉條,加埋香脆嘅朱古力撻底,味道互相平衡, 味道好有層次!簡單的配搭, 驚喜的甜點店員仲介紹左創意曲奇🍪同全手工曲奇🍪,創意曲奇有8款口味,每款都加入2至3種帶有不同口感的餡料,加上特厚特大的造型,店員一句:最「邪惡」誘惑, 令到我食指大動將甜點和藝術完美交融,從而達到味覺、視覺、嗅覺的三重享受,讓客人有著不一樣的美食體驗。全手工曲奇🍪一盒盒好岩送禮. 一齊分享美味時光.Arte by Padaria📍K11 Art Mall Kiosk No.

一行到最吸引眼頭既係創意慕絲撻系列 (售價 $58)

🍰榛子朱古力迷你蛋糕🍰

經典香蕉太妃批

店員仲介紹左創意曲奇🍪同全手工曲奇🍪,

食體驗。

全手工曲奇🍪

一盒盒好岩送禮. 一齊分享美味時光.

Arte by Padaria

2024-11-16
  • 榛子朱古力迷你蛋糕
  • 經典香蕉太妃批
2024-11-25 116 瀏覽
網上見到呢個咁cute嘅可頌球,一直想試吓係咪真係咁特別,今日經過K11 Art Mall 特登行過去買兩個🤤Arte by Padaria嘅「法式可頌夾心球」,外皮係勁鬆脆、類似牛角包嘅酥皮,包裹住香軟嘅瑪德蓮蛋糕同埋夾心餡料😳今次我試咗伯爵茶芒果牛角波波球同埋玉桂蘋果牛角波波~玉桂蘋果味食落口就好似蘋果批嘅味道,不過會先食到一層脆卜卜嘅酥皮,口感變化好特別😎而伯爵茶芒果味就吸引到本身好鍾意飲茶嘅我~伯爵茶味道香濃,同清甜嘅芒果夾心勁襯👍🏻店內原來有大大塊cookie,賣相好靚好吸引,其次mousse tart、乳豬蛋糕都勁吸引,下次經過再試吓🩷
網上見到呢個咁cute嘅可頌球,
一直想試吓係咪真係咁特別,
今日經過K11 Art Mall 特登行過去買兩個🤤

Arte by Padaria嘅「法式可頌夾心球」,
外皮係勁鬆脆、類似牛角包嘅酥皮,
包裹住香軟嘅瑪德蓮蛋糕同埋夾心餡料😳

今次我試咗伯爵茶芒果牛角波波球
同埋玉桂蘋果牛角波波~
玉桂蘋果味食落口就好似蘋果批嘅味道,
不過會先食到一層脆卜卜嘅酥皮,
口感變化好特別😎
而伯爵茶芒果味就吸引到本身好鍾意飲茶嘅我~
伯爵茶味道香濃,
同清甜嘅芒果夾心勁襯👍🏻

店內原來有大大塊cookie,
賣相好靚好吸引,
其次mousse tart、乳豬蛋糕都勁吸引,
下次經過再試吓🩷
2024-11-15