2023-07-24 29 瀏覽
灣仔係個充滿着文化歷史嘅地方 有囍帖街 藍屋等等😍 今日去完灣仔文化遊就去食返個世界級tea set😚Afternoon tea set ($338/2)見到呢個Tea set非常吸引 仲搵咗好耐個餐牌喺邊 原來係要用放大鏡睇嘅🤣🤣 真係好有探險嘅精神😎 tea set 用左情侶做主題 有2個人環遊世界的概念 啱哂我同男朋友嘅夢想🥹🥹 而且外型砌得非常靚 有個大透明波波非常夢幻嘅感覺😍😍啱晒我地打卡啊!牛油焦糖洋蔥薄脆多士爆趣芝麻英式鬆餅配鮮忌廉及果醬冰糖提拉米蘇青檸七味蝦撻炸墨汁卷伴泰式辣醬椰絲照燒雞鎚薑汁忌廉抹茶芝士餅鮮果蛋白卷每一款食物都非常精緻 而且一啲都唔求其😌 熟食方面 食物係熱辣辣 脆卜卜 非常香口😚 二甜品都唔錯㗎 味道香濃 又唔會太甜 真係有得玩有得食呀😍慢煮6小時牛肋肉龍蝦闊蛋湯麵($198)另外我哋仲叫咗個麵 麵條非常之爽口彈牙 而且龍蝦湯超級濃郁 忍唔住飲晒啲湯🤭🤤 另外牛肋肉都非常入味 林得尼帶有有少少咬口 超級好味🥰😋

Afternoon tea set ($338/2)

牛油焦糖洋蔥薄脆多士
爆趣芝麻英式鬆餅配鮮忌廉及果醬
冰糖提拉米蘇
青檸七味蝦撻
炸墨汁卷伴泰式辣醬
椰絲照燒雞鎚
薑汁忌廉抹茶芝士餅
鮮果蛋白卷

慢煮6小時牛肋肉龍蝦闊蛋湯麵($198)