2012-03-20
早幾日打定電話來MUNCH訂枱,所以一來到都唔使等位就入得去坐。入坐時間係八點,早左少少到,個場都唔係好多人,所以就可以揀坐窗邊既抬。一早已經心水好要食帶子意大利飯,只有SPECIAL DINNER先有,所以叫左一個SET DINNER再加一個甜品兩個人SHARE就夠喇!等待的時間不多,上菜也很快,落完單就上餐包,大約五分鐘就上沙律。開頭以為跟餐沙律會比較細小,但其實都幾STANDARD SIZE。我地叫既係CAESAR SALAD,有大量既芝士碎喺面,成個沙律既味都好重,作為開頭確令我地開胃不少!食到沙律既一半就上主菜!登登登登。。。。。 三隻超大既香煎帶子放喺RISOTTO上面!好吸引呀!每一隻帶子都超過5CM直徑咁大!唔使講,入口梗係口感一流,而且只是香煎,內裏仲有天然既海鮮甜味!不過嗜鹹的應該會覺得唔夠味。意大利飯口感剛好是徧硬的,若果可以再煮軟少少就PERFECT!另外,成個意大利飯上面有D好CRUNCHY既TOPPING,成個口感即刻豐富左!最後,甜品上場!賣相幾𠮨引!中間的冰凍的雲尼拿雪糕球配上心太軟伴薄片曲奇裝飾,已經令人食指大動!心太軟裏面流出的朱古力比較濃郁,加上冰
一早已經心水好要食帶子意大利飯,只有SPECIAL DINNER先有,所以叫左一個SET DINNER再加一個甜品兩個人SHARE就夠喇! 等待的時間不多,上菜也很快,落完單就上餐包,大約五分鐘就上沙律。
開頭以為跟餐沙律會比較細小,但其實都幾STANDARD SIZE。我地叫既係CAESAR SALAD,有大量既芝士碎喺面,成個沙律既味都好重,作為開頭確令我地開胃不少! 食到沙律既一半就上主菜!登登登登。。。。。 三隻超大既香煎帶子放喺RISOTTO上面!好吸引呀!每一隻帶子都超過5CM直徑咁大!唔使講,入口梗係口感一流,而且只是香煎,內裏仲有天然既海鮮甜味!不過嗜鹹的應該會覺得唔夠味。意大利飯口感剛好是徧硬的,若果可以再煮軟少少就PERFECT!另外,成個意大利飯上面有D好CRUNCHY既TOPPING,成個口感即刻豐富左! 最後, 甜品上場!賣相幾𠮨引!中間的冰凍的雲尼拿雪糕球配上心太軟伴薄片曲奇裝飾,已經令人食指大動!心太軟裏面流出的朱古力比較濃郁,加上冰凍雪糕剛剛好,唔會太膩太甜,亦唔會‘章’住成個口,伴碟既曲奇片亦都好鬆脆,少少偏甜既口味。整個甜品作為一餐飯係一個好好既完結。
環境很好, 檯與檯之間有足夠私人空間,侍應也會主動加水,而且會在你比較方便叫得到的地方。有機會會再來!