2017-12-29 1033 瀏覽
每年都要來赤柱一次,今年同樣都係聖誕節黎~今次來到Pickled Pelican,二人行,呢度感覺都幾好FEEL~~~入餐廳前,4點多,waiter同我地講因為有book位,所以我地最多只可以坐到6點時間都已經好足夠,所以見間餐廳唔錯,當然就試下~兩個人唔試得太多野,最後只叫了兩份,每人一杯飲品!!!!首先要介紹的,係我最愛的......松露芝士薯條配松露醬   $78一黎就已經好香松露味,真係好鐘意,而且佢有埋個松露醬配埋,簡直都係絕配愛吃薯條GEI真係要試,我超推薦啊!!!!!豬肋骨伴蘋果及烤薯配燒烤醬   $248豬肋骨煮得太稔,略嫌少了點口感,不過醬汁搭救,都算好味蘋果及烤薯都整得好好味,軟硬度適中,特別喜歡青蘋果,甜甜地好滋味燒烤醬超惹味,男朋友讚不絕口LONG ISLAND價錢唔記得左~~~酒味好濃,應該係因為Tequila落得較多,所以令酒味好重愛喝酒的人或者會覺得OK~~~總括黎講,我地二人行,兩個都好鐘意呢間餐廳已經唔係第一次黎,不過今次終於有時間可以寫返個食評~~~個薯條我真係好鐘意,希望去食GEI朋友都可以試下!!!
時間都已經好足夠,所以見間餐廳唔錯,當然就試下~
兩個人唔試得太多野,最後只叫了兩份,每人一杯飲品!!!!
首先要介紹的,係我最愛的......
松露芝士薯條配松露醬   $78
愛吃薯條GEI真係要試,我超推薦啊!!!!!

豬肋骨伴蘋果及烤薯配燒烤醬   $248
豬肋骨煮得太稔,略嫌少了點口感,不過醬汁搭救,都算好味
燒烤醬超惹味,男朋友讚不絕口

LONG ISLAND
價錢唔記得左~~~
酒味好濃,應該係因為Tequila落得較多,所以令酒味好重
愛喝酒的人或者會覺得OK~~~

總括黎講,我地二人行,兩個都好鐘意呢間餐廳
已經唔係第一次黎,不過今次終於有時間可以寫返個食評~~~
個薯條我真係好鐘意,希望去食GEI朋友都可以試下!!!
2017-12-25
慶祝紀念