2022-08-17
情侶們好多時都會為食咩而搞盡腦汁,今次來到元朗,唔洗唸咁多,有間叫couple’s kitchen就岩曬情侶們拍拖拖食好西啦。餐廳門口有種歐陸風味,而裡面環境裝潢比較清新,簡潔,坐入去都覺得有種舒適感。事不宜遲我們就點野食,聽聞呢度焗非洲雞好好食,就單點了一份焗非洲雞,又再點了8oz 的香煎紐西蘭肉眼排7成熟(套餐),套餐就會有前菜,野銀同埋小食,我就簡左沙拉同花椒雞翅。沙拉其實沒咩特別,同其他餐廳唔同既係個sauce , 係特別開胃好似係柚子汁,花椒雞翅做得香脆,保持應有水準。先想講下個肉眼排,係好食既,應有的7成熟,肉質靚,真材實料已經可以整得好好食。不得不提重頭戲非洲雞,焗得又香又嫩,最緊要個花生醬溝唔知咩醬,好似咖喱的感覺但不是咖喱汁,係好好食的雞,值得一試。呢度唔趕又坐得舒服,食飽飽後,最後試埋個甜品係馬卡龍同小泡芙,飲埋杯咖啡慢慢嘆啦。