2019-07-10
難得放假梗係要同男朋友去Happy hour下啦,飲完野行到去和合里哩條短短既街,發現左哩間西餐廳🤩🤩我係俾佢地嗰霓虹燈吸引左,照射係地下既舖頭名”glow”既字樣,相當吸晴🤩入到去見到每枱都有嗰地球不停變色,而且店舖燈光暗暗的,好有情調呀,好岩情侶黎Dinner dating一下💕💕我地嗌左「煙三文魚蘆筍」「炸香辣雞翼」「烤意式肉腸」「烤日本黑毛豬扒」「燴美國牛肋肉」樣樣都想嗌呀,因為哩度6pm-9pm 係happy hour時段喔,嗌Tapas、生蠔、啤酒都有七折呀😍😍😍首先「煙三文魚蘆筍」到左先,蘆筍好清甜,作為前菜好fresh呀😚「炸香辣雞翼」熱辣辣炸起,加埋啲blue Cheese cream原來可以咁夾架🤝「烤意式肉腸」好多肉汁,細心地切開細細份,點埋特製嘅醬汁😋😋「烤日本黑毛豬扒」係店員推薦,果然無欺場,七成熟既豬扒,微脆既外皮,粉紅色嘅肉質,連埋小小既肥肉,配埋香草醬,多重口感,暫時係我食過最好食既豬扒😚😚「燴美國牛肋肉」又幾好食啵,牛肋肉燴到非常淋身,哩嗰質地廚師起碼燴左最小4-5嗰鐘,令到牛味出哂黎好味的一頓晚餐🤩🤩🤩