2023-09-11
Casamigos - 情懷西班牙菜今日介紹一間位於銅鑼灣嘅西餐廳,主打西班牙菜,裝潢富有異國風情,配合著浪漫燈光、酒吧式既格調,更加設有室外位置,十分寫意的感覺。香脆甜椒煎蟹餅 $128外層香脆內裡滿滿鮮味扎實蟹肉既蟹餅。蒜蓉白酒汁煮蜆 $110惹味炸蒜辣椒既煮蜆。西班牙海鮮飯 $298大大隻彈牙大蝦,鮮甜青口、海蜆加上足料香噴噴既海鮮飯,砵酒燉穀飼牛面頰 $298燉煮得軟腍入味既牛面頰肉,配上幼滑薯蓉、焗蒜同燒粟米。紅絲絨油條配士多啤梨朱古力醬 $88經典西班牙的甜點,士多啤梨口味版本。松露醬薯條$68Golden Sea Coast $118黃金海岸為名既Mocktail,以橙汁、熱情果果蓉、青檸加上西柚苦精,最後加上雪碧汽水,夠哂消暑清新。雅柏菲卡 $168名字非常優雅嘅Cocktail,係聖鬥士星矢嘅黃金聖鬥士雙魚座嘅名字,以Vanilla Vodka、士多啤梨果蓉同玫瑰糖水為主,當中有著花香、果甜,非常易入口,表面既蛋白泡令口感層次更豐富。
香脆甜椒煎蟹餅 $128
外層香脆內裡滿滿鮮味扎實蟹肉既蟹餅。
蒜蓉白酒汁煮蜆 $110
惹味炸蒜辣椒既煮蜆。
西班牙海鮮飯 $298
大大隻彈牙大蝦,鮮甜青口、海蜆加上足料香噴噴既海鮮飯,
砵酒燉穀飼牛面頰 $298
燉煮得軟腍入味既牛面頰肉,配上幼滑薯蓉、焗蒜同燒粟米。
紅絲絨油條配士多啤梨朱古力醬 $88
經典西班牙的甜點,士多啤梨口味版本。
松露醬薯條$68
Golden Sea Coast $118