2016-10-08 532 瀏覽
餐廳新開時黎過一次,覺得食野環境唔錯,食物又好味,介紹過唔少朋友黎食。事隔幾個月再黎,餐牌改變左唔少,仲有二人餐添!七點鐘去到,全場滿座甘濟!好彩兩個人,搵位都易啲!坐左窗口位,正呀,望到灣仔個夜景!見到隔離枱好多都叫二人餐,食物都幾岩我地,仲可以揀紅白酒,就試下呢個二人餐!首先,餐湯有雜菌湯同干邑龍蝦湯,因少飲後者,所以嗌左黎試下!個湯好深色,紅啡色,配蒜蓉多士一塊。多士好脆,好香蒜蓉味。湯好濃龍蝦味,結結地,有兩三粒龍蝦肉。前菜可以選兩個小食嘩!估唔到佢甘大份!以為係每人一塊果啲,呢個似係三四人份量!多士 焗得好脆口。蕃茄醬同蕃茄好香檻欖油味。黑毛豬火腿捲住沙律菜,有六舊以上,咸咸地,無物筋,幾樣野夾住食有口感!好味!炸虎蝦天婦羅又係幾大份,有四大只!上枱時仲熱辣辣 !外面炸得好脆,可以用鬆化去影容!而內裡既蝦肉嫩滑。不得不提個醬,應該係青芥辣溝沙律醬(定蛋黃醬?)而成,唔辣,但有芥末個香味,勁鐘意個醬!海鮮香辣意大利粉呢個真係幾辣,唔食得辣既唔好揀呢個,食得辣既選呢個就好惹味!有蝦,烏賊等海鮮,好爽口。意大利粉唔太林較硬,幾爽既。每一條都沾滿辣油!酥炸軟殼蟹椰汁燴飯軟殼蟹同前菜既

干邑龍蝦湯
前菜可以選兩個小食
西班牙黑毛豬+蕃茄多士
海鮮香辣意大利粉
香辣海鮮意大利粉
酥炸軟殼蟹椰汁燴飯
軟殼蟹同前菜既蝦一樣,炸得好酥脆!意大利飯小小硬,好多汁,濃,結結地,有唔少雜菌同西椒。
酥炸軟殼蟹意大利飯
窩夫
甜品二選一
本身以為係一份一齊食。點知係一人一份!正呀!擺設整齊,雪糕筒下面係好好好味既榛子雪糕,真係估佢唔到。窩夫心型,上面有粟子醬同cream 同奧利奧餅。見到呢份甜品都好滿足!!!!好好味!
精選窩夫
餐酒我地叫左紅酒同有汽酒,配合埋啲食物同境,好享受!
紅酒
有汽酒
雖然價錢唔係話好平,但食物質素好,好大份環境又舒適,價錢係番到!唔知遲啲會唔會又轉餐牌呢?

西班牙黑毛豬+蕃茄多士
香辣海鮮意大利粉