2010-02-27
間唔中我都鍾意食吓西餐,不過食西餐一定要配合環境,如果唔係感覺就有可能變咗食快餐,咁啱有間餐廳邀請我去試菜,去之前上網睇過個環境都唔錯,本住一試無妨嘅心理應邀去食呢一次嘅比利時菜,同大家一齊睇吓有無驚喜先........干邑龍蝦湯:賣相同味道都一流,龍蝦肉約有方糖咁大粒度啦,而且都幾足料,配埋麵包食,恰到好處!巴麻火腿伴蜜瓜:如果就咁食巴麻火腿會有d咸,不過夾住蜜瓜黎食,當然可以將甜同咸混埋一齊,感覺都唔錯!當然要講吓個環境啦....有鮮花同蠟燭,如果情侶黎食,再開支酒摸吓酒杯底,聽吓英文經典情歌,傾吓偈都幾Romantic!不過如果趕時間就唔好揀食西餐喇,因為上菜唔算快,一度菜食完先會上一道菜,所以聚會傾偈就最啱!暖美國帶子沙律:呢個賣相就唔錯,不過份量好似太少!黑松露菌露筍天使麵:Angle Hair配黑松露嘅味道就好好味,如果d麵可以軟番少少就更Perfect!焗龍脷蝦慕士卷配魚籽醬忌廉汁:用龍脷魚包住蝦膠黎做卷物,配搭算新穎,個底仲有d薯蓉托住,食到呢一味我已經飽咗九成喇!甜品有彩色啫喱同檸檬慕士蛋糕,我比較欣賞啫喱,因為佢一層層唔同嘅顏色,令人覺得好開心,而檸檬慕士蛋糕就有d
暖美國帶子沙律:呢個賣相就唔錯,不過份量好似太少!
甜品有彩色啫喱同檸檬慕士蛋糕,我比較欣賞啫喱,因為佢一層層唔同嘅顏色,令人覺得好開心,而檸檬慕士蛋糕就有d酸,我一向對酸嘢麻麻,好彩佢加埋朱古力蜂巢,咁食落都無咁酸......
焦糖燉蛋賣相好吸引,仲幾好食添!細細杯就唔會咁膩!
二人晚餐有齊以上咁多樣嘢都係$398,講真真係幾抵!計環境同質素,我有機會都會再黎!