2022-01-16
在時代廣場行街後肚子餓,就行左大約5分鐘路程,去到百樂中心,搵左一樓的barg 餐廳食下午飯。 一出𨋢口就見到餐廳了,由於我地食late lunch,所以餐廳不算多人~ 不用等位😛 餐廳環境幾舒服,有溫柔的燈光,輕鬆的音樂。雖然已過Christmas,不過仲有聖誕樹放左係當眼處😛要留意星期六日沒有lunch set,只有散叫~睇menu都算多選擇,小至soup/salad都有幾款簡!大至pizza , pasta , risotto/ main course 都幾多選擇,總有一樣岩食~~今次我地點了三道菜Order完就先送上牛油及餐包~女皇薄餅 呢類pizza 有啲驚喜,佢唔係平時個種厚批pizza,而係薄薄地脆卜卜個隻,唔會太難消化濟住個胃。加上配料只是蕃茄、芝士同basil。簡簡單單的配料便足夠了👍🏻 雖然無肉做配料,不過味道酸酸地好開胃。下次都想試埋其他😙龍蝦湯海鮮意大利飯 海鮮比想像中豐富,有大蝦、蝦仁、蜆肉同青口。而risotto的龍蝦汁味都好出。飯粒唔係一pat pat嘅口感,而是粒粒分明炸薯條配松露醬 份量都唔少,仲熱辣辣脆卜卜。附上了兩種醬,黑松露醬同茄汁,任君選擇總括
今次我地點了三道菜
Order完就先送上牛油及餐包~
女皇薄餅
雖然無肉做配料,不過味道酸酸地好開胃。下次都想試埋其他😙
龍蝦湯海鮮意大利飯
炸薯條配松露醬
總括黎講,如果有時慢活一下,都值得黎barg 試下,輕輕鬆鬆食一餐意大利菜