2023-07-05 33 瀏覽
銅鑼灣呢間西班牙菜有室內亦有室外 而且仲可以飲下野 好適合朋友聚餐之後直落飲野傾計㗎🥂-🍴椰香帶子八爪魚刺身薄片 HKD128新鮮嘅帶子加上煙韌嘅八爪魚片口感提升🐙調味酸酸地有少少泰式風味嘅感覺 係一個清新嘅前菜😙🍴牛他他 HKD118🧜🏻‍♀️見到有牛他他就一定叫🤣肉質鮮嫩 帶有微辣 配上香脆嘅麵包十分不錯🙌🏻🍴慢煮加利西亞式八爪魚腳 HKD180八爪魚經過慢煮一啲都唔韌 超級軟糯 烹煮時間岩岩好🤩中間嘅醬汁好似帶有蒜香味嘅沙律醬咁 一齊食味道昇華左 推薦❗️🍴橄欖油大蒜虎蝦 HKD138虎蝦大大隻口感實在得嚟又彈牙🦐隻隻都脫埋蝦殻好貼心🫶🏻蒜汁辣辣地非常惹味 麵包沾滿汁食都好唔錯 🧜🏻‍♀️幾欣賞個醬汁🤣又一推介❗️🍴西班牙薯仔蛋餅 HKD88薯仔蛋餅有滿滿嘅薯仔係入面 加埋蛋食唔會出錯 岩曬薯仔控🥔上面嘅醬汁同八爪魚嘅醬一樣 好match蛋餅😚不過望落細細個食食下都幾飽😝🍴砵酒燉穀飼牛面頰 HKD298牛面頰極淋身 完全唔洗用力咬 仲帶有黏黏嘅骨膠原😋調味酸酸甜甜 正好解左肉類嘅膩👅芝士薯蓉綿滑再加上粒粒薯仔增加食感 烤粟米清甜唔乾 整體上都很ok😍🍴Cake of the day HK

🍴椰香帶子八爪魚刺身薄片 HKD128

🍴牛他他 HKD118

🍴慢煮加利西亞式八爪魚腳 HKD180

🍴橄欖油大蒜虎蝦 HKD138

🍴西班牙薯仔蛋餅 HKD88

🍴砵酒燉穀飼牛面頰 HKD298

🍴Cake of the day HKD98
我地果日係伯爵茶巴斯克芝士蛋糕配咖啡雪糕 中曬🧜🏻‍♀️嘅口味✌🏻cheesecake 入口細滑 中間流心 而且伯爵茶味香濃🍰雪糕咖啡香濃郁 有粒粒榛子作點綴🌰真心好食🫶🏻

🍴Marry Berries (Mocktail) HKD98
靚靚打卡沙冰飲品🍧混合左各類嘅雜莓調制而成🍓味道酸甜 清新解渴☺️

🍴Lychee Cooler (Mocktail) HKD88
主要用用荔枝同蘋果整成🍎兩種味道都飲得出 亦都唔會覺得好糖漿味道 底層仲有荔枝果肉 可以一試🥰