2018-07-27
黎開中環,決定要黎試一下呢間流心牛角包!呢條街都要搵下,不過好彩,唔會難到我,因為我係Google小姐😏黎到3點幾,唔使等,就行入黎坐低,睇下餐牌(其實一早已經睇左😝)我一定要試呢度既牛角包,佢唔係一般既流沙牛角包,佢將啲湯收埋喺個牛角包度,你一切開,啲湯會流曬出黎,有幾款口味,其實之前係想試龍蝦湯牛角包,但黎到見到個期間限定牛角包,又係冬蔭功味(賣飛弗),就決定叫呢個,叫多個龍蝦湯補數,蝦子餅叫左個慢煮羊肉多士,黎多杯富士山下&奶蓋提拉米蘇🤓等左一陣,野食開始上枱富士山下,上枱美感唔夠openrice既相咁靚咁有層次,不過味道可以搭夠,幾好飲,清清地,奶泡加喺飲料上,比起打埋一齊有層次感👍奶蓋提拉米蘇,奶蓋做得唔錯,個底又唔會太甜,濃稠既奶蓋,滿滿既幸福,幾好幾好😬龍蝦湯,我覺得不過不失,係有龍蝦肉既龍蝦湯😬冇乜特別慢煮羊肉多士,肉同多士既比例岩岩好,2個人食分量好岩,因為我整緊牙,我仲怕咬唔到,點知佢好淋,冇牙都食到阿😆點2粒鹽吊返啲味出黎仲正👍冬蔭功牛角包,一切開啲冬蔭功湯就漏出黎,牛角包非常香脆,用包黎點湯超她味,個湯味道唔太濃,唔會蓋過牛角包既香酥味,又係好好味既食物😍😍
等左一陣,野食開始上枱
龍蝦湯,我覺得不過不失,係有龍蝦肉既龍蝦湯😬冇乜特別