2019-06-27 1499 瀏覽
呢一間西班牙餐廳好多區都有分店,之前吃過幾間,味道好好。今日約了朋友到元朗食晚餐,所以決定再推介朋友一齊吃。呢間裝修都好精緻,以綠色為主色,餐廳光鮮、乾淨。坐入去令人感覺好舒服。看過餐牌後,先點了兩杯飲品。一杯是士多啤梨mojito,味道不錯,帶有士多啤梨香味,冰冰涼涼,爽呀。朋友點了一杯青檸、桃沙冰。賣相十分靚,成座冰山出現在眼前。而且仲鋪有青檸、桃的生果。味道酸酸甜甜、果味香濃,好開胃,岩曬夏日享用。我們點了餐廳的經典菜式之一的芝士蟹肉蛋餅。熱熱的。芝士跟蛋十分配合,味道很好。好惹味,仲有好多蟹肉,買起來鮮鮮甜甜。整個菜式都係即製的,所以熱辣辣,特別惹味。上方仲有木魚碎。正餐點了一份西班牙海鮮炒飯,份量好大,足以兩人食用。上面鋪上了滿滿不同的海鮮,有大蝦、青口、蜆。十分爽口彈牙,每款海鮮都好好味。另外我最欣賞是那個炒飯,因為味道一流,又惹味。吃完正餐再點了一個甜品這裡的窩夫是好好吃的,每次來都一定要吃。今次點了抹茶麻薯窩夫。配上了抹茶麻薯,感覺好特別,好Q彈,麻薯夾在窩夫中間,吃起來口感好正。外脆內QQ,十分滋味。仲有雪糕、紅豆、吉士等等配料可自行配搭。十分滋味。

看過餐牌後,先點了兩杯飲品。
Strawberry  mojito

Lime  and  peach沙冰

Cheese  crab  cake

西班牙海鮮炒飯

另外我最欣賞是那個炒飯,因為味道一流,又惹味。
吃完正餐再點了一個甜品
抹茶麻薯窩夫

這裡的窩夫是好好吃的,每次來都一定要吃。

仲有雪糕、紅豆、吉士等等配料可自行配搭。十分滋味。
2019-06-25
Strawberry  mojito