2020-09-11 384 瀏覽
📌 flow~深水埗深水埗簡直係New Brooklyn🤩大南街隨處都可以見到咖啡室😍今次呢間位於街角位 裝修甚有個性碰了兩次門釘終於可以到訪( ´▽`)不過人龍超級長 要預咗要排隊啊~大概都係排左四十五分鐘先入到去😖小店主打精品手沖咖啡 提供不同產地嘅咖啡每款都有唔同風味 適合鍾意研究咖啡嘅朋友仔入到去店員都會介紹Menu上嘅咖啡☕️咖啡可選擇冷熱、有奶或冇奶、手沖或機沖另外仲有唔少甜點 其實我係俾個戚風蛋糕吸引嚟🤪不過其後食蛋糕卻有不愉快嘅經歷🤭大家可以睇返下面嘅食評見到有唔少人話呢間如果唔叫Hand Drip嘅話就會比店員看不起🤡呢個反而我冇經歷到但係服務態度仲係有好大嘅進步空間🤧1️⃣ 𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗖𝗵𝗶𝗳𝗳𝗼𝗻 𝗖𝗮𝗸𝗲 $𝟱𝟬 (𝟯/𝟭𝟬)見到好多人都話好食 所以就點左半份嚟試滿心期待卻超級失望🧐食幾啖都唔知點解有陣膠味🤯問咗其中一個店員味道是否正常 以為之後會有人嚟同我哋解釋😵另一店員就直接掉咗五十蚊係我前面🥴毫無解釋 我同朋友都問晒號👹其實過嚟解釋吓 如果味道確實如此 可能係加咗一啲材料係我接受唔到嗰味道我亦唔會要求退錢 因
📌 flow~深水埗

深水埗簡直係New Brooklyn🤩
大南街隨處都可以見到咖啡室😍
今次呢間位於街角位 裝修甚有個性
碰了兩次門釘終於可以到訪( ´▽`)
不過人龍超級長 要預咗要排隊啊~
大概都係排左四十五分鐘先入到去😖
小店主打精品手沖咖啡 提供不同產地嘅咖啡
每款都有唔同風味 適合鍾意研究咖啡嘅朋友仔
入到去店員都會介紹Menu上嘅咖啡☕️
咖啡可選擇冷熱、有奶或冇奶、手沖或機沖
另外仲有唔少甜點 其實我係俾個戚風蛋糕吸引嚟🤪

另一店員就直接掉咗五十蚊係我前面🥴
毫無解釋 我同朋友都問晒號👹
我亦唔會要求退錢 因為係我自己接受唔到個味道🤭
但係如果咁啱嗰嚿蛋糕變咗味 其實都可以同客人解釋吓
可能係我咁啱唔好彩 問吓使唔使換過一份或退錢都可以呱?
朋友同我都好失望 冇諗到係咁嘅服務🤮
唔通貪你嗰50蚊咩😅

2️⃣ 𝗛𝗼𝗷𝗶𝗰𝗵𝗮 𝗥𝗼𝗹𝗹 𝗖𝗮𝗸𝗲 $𝟯𝟱 (𝟴.𝟱/𝟭𝟬)
呢款反而係同上面嘅戚風蛋糕有天壤之別😍
超級好味又鬆軟🤤
焙茶味非常之濃郁
忌廉好輕盈 食完整件都唔會膩!

3️⃣ 𝗖𝗼𝗹𝘂𝗺𝗯𝗶𝗮 $𝟰𝟬 (𝟴/𝟭𝟬)
點了Mocha 咖啡豆選了columbia
覺得係我飲過最特別嘅Mocha☕️
拉花雖然冇乜特別
但豆味好香濃 奶泡順滑👍🏻
Aftertaste帶有dark cherry同caramel嘅味道
整體味道幾好飲又特別😆

💡整體嚟講 其實咖啡同卷蛋味道很不錯👍🏻
只係戚風蛋糕味道出咗事🤮
而且咁樣嘅服務態度我真係不敢恭維🥴
深水埗附近一定有比佢更加好嘅cafe包括食物質素及服務態度😰
個人認為服務態度比食物質素更加重要😎

環境服務🥂: 4/10
推薦指數👍🏻: 3/10
🍴: flow
📍: 深水埗大南街195-201號興基大廈地下3號舖
🔍: 12:00-18:00(Wed-Mon) *TUE OFF*

☞︎ 同地區餐廳 #hkhungryfoodie深水埗
☞︎ 同類型餐廳 #hkhungryfoodie西式