2016-07-10
開始減肥以後,學識只將最好既放入口。今日受法國餐既引誘,思量過後,為美味既一餐破介都是值得。 望望menu, 除左有好抵食既set dinner ($488 4 courses) 外,新加左A La Carte 可以散叫,以往食set dinner 到main course 已經飽到嘔既我,今日就order A La Carte。每次order 完後都會上餐前小食,次次唔同,每次都令人有點surprise. 今日既,似係一口麵包咁,裡面夾左刺身?再黎外脆內較既法包。龍蝦湯 我至愛既鵝肝,仍舊美味。雖然今次厚身左d, 但仍然有外脆內軟既感覺。配埋蘋果一齊食就去左鵝肝既油膩感。 不得了的鱈魚,好滑。旁邊既薯蓉加左d 魚肉一齊打,特別得黎又好好味。算是整晚既亮點,下次黎食一定要再encore. 男友Lee 個羊架都唔錯,聽聞烹調方法由以往既煎改用焗,羊架冇咁油而且仲keep 到好juice. 食得太多肉,想食沙律中和一下。忘了叫什麼,d 菜食落好新鮮,配埋舊cheese, 又係好好味。每次黎到就算飽到嘔都要飲既朱古力。朱古力味夠濃但唔太甜,今次成杯飲完,又係飽
今日受法國餐既引誘,思量過後,為美味既一餐破介都是值得。
望望menu, 除左有好抵食既set dinner ($488 4 courses) 外,新加左A La Carte 可以散叫,以往食set dinner 到main course 已經飽到嘔既我,今日就order A La Carte。 每次order 完後都會上餐前小食,次次唔同,每次都令人有點surprise. 今日既,似係一口麵包咁,裡面夾左 刺身? 再黎外脆內較既法包。 龍蝦湯
我至愛既鵝肝,仍舊美味。
食得太多肉,想食沙律中和一下。忘了叫什麼,d 菜食落好新鮮,配埋舊cheese, 又係好好味。 每次黎到就算飽到嘔都要飲既朱古力。
朱古力味夠濃但唔太甜,今次成杯飲完,又係飽到另一個點。 最近新出既梳乎里配香橙雪杷。
不太喜歡梳乎里既我覺得還可以,一上台就香噴噴。 我都係食返cream brûlée 好d, 焦糖面好脆好脆。cream brûlée 好滑,正。
除左用好好味形容Lee 餐飯外,詞窮既我諗唔到其他了。破介後,要回到節食的世界了。