2020-12-01
美國人氣肉桂卷終於喺東涌開咗第二間分店啦😍,鐘意肉桂卷嘅我即刻買黎試吓😍店舖嘅座位唔多所以好多人都選擇外賣而且都排幾耐㗎!小編就試咗Cinnabon Minibon($29)同Chocobon Minibon ($32)。小編雖然唔係即食,冇咗熱呼呼嘅感覺但凍左嘅味道一啲都唔差。Cinnabon入口非常香,濃郁嘅玉桂味再係表面灑上糖霜,原本以為好甜但原來味道啱啱好,要肉桂卷嘅質感亦有點煙韌識落感覺唔會覺得滯住,女仔食2-3粒都足夠😋。Chocobon更令我驚喜,卷面鋪上濃郁嘅朱古力醬,望到已經流口水🤤,咬下去個刻,肉桂卷同朱古力mix在一起,味道超配!而朱古力甜而不膩,個人較鍾意Chocobon,較特別。整體來講,Tiffany Blue嘅裝修令少女心大發🥰已經吸引好多人想試,而食物質素亦屬水準之作😋😋
店舖嘅座位唔多所以好多人都選擇外賣而且都排幾耐㗎!
小編雖然唔係即食,冇咗熱呼呼嘅感覺但凍左嘅味道一啲都唔差。