2007-06-19
今次係我第一次寫食評,多多指教!當女友番工個時問我放工個時去邊度食個時,我就開始頭痛啦,因為次次佢一咁問,就好煩,要諗邊間餐廳好,野食好,最後就會諗唔到,算數!食大家樂,老麥了我就諗,今次一定要食好d,特別d,無意中黎到呢度,見呢間食評唔差,就問我媽媽好唔好,而媽媽就打比係側魚涌做野既朋友問,答案係佢話媽媽印度水準比以前差左,但係最後,我都想去試試女友放工同佢黎到側魚涌,跟住個地址搵啦,原來係我細個住既地方既附近,間商場係我細細個時係得商舖三四間個隻,到而家去番,仍然係清靜,有D可怕(可能細個陰影啦)間媽媽印度係商場最角落既地方,我對佢感覺唔係咁好,不過女友一睇就話想食,最後就入左去,一入到去,估唔到...間野好有家庭feel,雖然間野細細,有大約30位,但都比人感覺唔迫,好好feel,好free餐廳上下都係印度人,佢講英文唔太識同佢溝通,我地都係少少簡單英文同指餐牌點野食冇耐,佢就比左d好薄既脆餅黎,以為係比錯原來係送,之後黎埋咖喱羊,咖喱茄子,手帕餅同咖喱雜菜角咖喱羊:女友話太un,不過我就覺得可接受,咖喱汁好好,辣辣地,但唔太過分辣,o岩我同女友呢d唔太食得辣既人咖喱茄子:女友點
咖喱茄子:女友點,原本我勁唔鐘意食茄子,但女友比左少少我食,發覺加埋咖喱係好好味,呢樣我極力推介
手帕餅:其實硬左少少,比我平日食個d差少少,都可以接受
咖喱雜菜角:裡面d料唔差好好味,不過個皮厚左d,唔太鐘意
叫埋一碟白飯撈咖喱汁,食完哂,我同女友已經飽得好勁
埋單$160 對仲係學生既我倆,價錢OK
總估環境好,野食好份量夠,價錢合理,老闆又熱情
食完又去左舊居行行懷念下
呢間真係勁好,下次一定會再黎!