2022-11-12 208 瀏覽
香港嘅車仔麵有無數咁多間,但食完會encore嘅就真係唔算多,但食完呢間會有想再食嘅念頭~ 今次嚟開灣仔經過呢間車仔麵舖見到款式都幾多,仲有幾特別嘅菠菜麵底,即係狗衝入口食個晚餐!✨招牌八寶麵 - $55 已經包左8樣餸又幾抵玩,佢個牛坑腩好淋好入味,白蘿蔔夠清甜!豬紅都好足料,仲有唔係度度有嘅陳皮魚蛋,夠晒特別,同埋唔少得個腩汁湯底,係車仔麵嘅精髓,一飲就知佢係有料嘅😜✨自選車仔麵 - 我揀左個推介嘅紅燒鮑魚,好爽口彈牙,仲有鮮蝦韮菜餃,裡面真係有大大隻蝦😻同埋我至愛嘅菠菜麵底,軟硬度適中,口感好正🤤✨小食拼盤 - 炸燒賣當然係冇得輸,鮮蝦雲吞卜卜脆,炸墨魚春卷就外脆內軟,食到停唔到😋 另外仲有紅腸同墨魚丸,多款又抵食!!✨無糖豆漿 - 似係店舖自己磨,雖然叫左無糖,但好香豆味,同埋好滑🤩

招牌八寶麵

柱侯牛坑腩