2021-05-04 169 瀏覽
而家疫情既關係 無得周遊列國 唯有留系香港搵吾同國家既餐廳食住先🥺 最近去左一間比較有名 而且價錢又夠經濟實惠既台灣餐廳食晚餐 佢就系 - 101台式休閒餐廳🇹🇼😙 雖然以前已經聽過呢間餐廳 但系第一次黎食 打開佢地既menu 超豐富超多選擇 而且睇到有好多台灣地道的美食🤩 但我地最後都系俾佢地既台式小火鍋一人套餐吸引左😆😆 鍋款有成15款甘多 我地嗌左一個台灣古早牛肉火鍋 同麻辣卜卜蜆小火鍋😊 所以小火鍋都包含左一款鍋物同主食 另外再可以用特惠價加配飲品同肉類😋 台灣古早牛肉火鍋 $81佢個湯底完全系台灣紅燒古早牛肉麵既味道 夠哂地道👅 牛肉好淋岩哂我呢啲好怕肉好韌既人😂 牛肉既份量都幾多 而且佢火鍋既材料都好足料 有台灣腸魚腐 仲要有包心菜粟米金菇等等 個鍋底仲可以俾你揀辣定吾辣 連吾食辣既朋友都兼顧到🥰 另外主食我加+$3揀左渝川麵 佢個樣有啲似烏冬 但口感比起烏冬結實一點 配埋落呢個湯底原來好夾😚 麻辣卜卜蜆小火鍋 $79中意食辣既朋友們推薦你地揀呢款 佢系正宗台灣既麻辣湯底🌶 雖然吾算好辣 但勝在夠惹味 火鍋既材料同古早牛肉個款差吾多 不過牛肉變左卜卜蜆😆 呢個鍋既主食就揀左

台灣古早牛肉火鍋 $81

麻辣卜卜蜆小火鍋 $79
中意食辣既朋友們推薦你地揀呢款 佢系正宗台灣既麻辣湯底🌶 雖然吾算好辣 但勝在夠惹味 火鍋既材料同古早牛肉個款差吾多 不過牛肉變左卜卜蜆😆 呢個鍋既主食就揀左新竹米粉 啲米粉吸收哂湯底既精華 啖啖都系濃郁既麻辣味勁jeng👅

其實呢2個鍋真系食到我地頂住個胃 飽到傻🤣 不過如果系大胃王既你 可以好似我地甘 用超特惠價加配吾同既肉類 我地就加左美國穀飼肥牛片 只需要加$8 抵到爛🤭
2021-04-26