2017-09-13 578 瀏覽
近排小豬好掛住日本所以要去食日本野一解思念之愁(藉口)見有其他小編推介呢間餐廳,好喇就試試佢!聽聞呢到會用稻草黎燒食物,不過小豬唔係坐bar枱,無緣睇到真相,唔理喇,食左先講豬朋狗友一行三人大約7點3左右walk in入去都有位,過多半個鐘已經全場坐滿,所以大家如果黎之前最好book位先喇小豬除左讀書個陣成日食蛋,其實真係好鐘意食蛋呢個明太子雞蛋卷,蛋好軟熟好滑,但係明太子好咸,食左2舊要飲好多水再黎炸年糕,佢入面有超多芝士呀,炸完唔會油膩,好好食呀唔可以唔提就係呢到ge招牌煙肉芝士奶油拉麵幾乎每枱都會叫一碟,佢會有人即場係你隔離將d麵倒落一大舊芝士到撈呀撈,如果小豬屋企都有咁大舊芝士就好喇可以每日都芝士撈飯講番正題,個麵好芝士好creamy,而且咁有睇頭,招牌菜真係實至明歸非佢莫屬呀黎得日本居酒屋,當然唔少得食串燒喇串燒五款係一個set,無得自選邊款串燒,包括有雞軟骨,蕃薯仔,燒雞翼,年糕同牛舌小豬覺得口感幾好,唔會燒到又乾又硬,但味道偏咸,可能落多左味粉另外餐廳人手唔夠,上菜速度略慢,亦唔會主動幫客人加水,整體味道ok,有進步空間
近排小豬好掛住日本

所以要去食日本野一解思念之愁(藉口
見有其他小編推介呢間餐廳,好喇就試試佢!

明太子雞蛋卷

小豬除左讀書個陣成日食蛋,其實真係好鐘意食蛋

炸年糕

再黎炸年糕,佢入面有超多芝士呀,炸完唔會油膩,好好食呀

唔可以唔提就係呢到ge招牌
可以每日都芝士撈飯

串燒五款

黎得日本居酒屋,當然唔少得食串燒喇

2017-09-11
炸年糕