2023-03-08 1049 瀏覽
今晚同屋企人+親戚食飯, 由於我到個陣已經坐底坐, 所以有冇乜野前戲我就唔清楚。坦白講我都係食完先見到呢間野咁多dislike, 不過大部份人主要係針對態度問題, 的確態度上有d姐姐係麻麻地。落單個陣唔講以為我地得罪左個姐姐, 戴住口罩都感受到佢個燥底樣, 之後再追4個白飯佢竟然問返我地幾時落單, 其實個姐姐淨係跟進問題咪okay lor~ 雖然態度上咁, 但食物係幾好gei~咕嚕肉 - 呢個整得好開胃, 啖啖肉, 冇乜多餘肥肉, 好好送飯象拔蚌 - 呢個都唔差, 屬於正常味道, 象拔蚌都算彈牙燒汁薯仔牛柳粒 - 我好鍾意食呢個餸, 佢個汁好味gei, d薯仔都煮得好淋, 但d牛柳應該煮得過左火, 而且有d牛仲有少少羶味, 有d牛仲痴住d肥膏炸子雞 - 味道岩岩好, 唔會過咸 (除左雞翼吸晒d味所以比較咸), 雞皮都炸得好脆口, 係唯獨雞胸唔知點解斬得咁大舊整體論食飯係唔錯, 加埋有d特價菜, 埋單都唔算貴, 而且佢份量唔細碟。如果唔介意d姐姐態度唔太好, 其實可以1試。

菠蘿咕嚕肉

象拔蚌 - 呢個都唔差, 屬於正常味道, 象拔蚌都算彈牙

燒汁薯仔牛柳粒

炸子雞